Сахранили човека у Карловцима, а он се појавио у Новом Саду

У Сремским Карловцима је у петак 16. јула породица сахранила Сашу Станкова, а два дана касније открила да је он жив, а да се у породичној гробници налази њихов суграђанин.
Педесетшестогодишњи Саша Станков из Сремских Карловаца на Чератском гробљу добио је хумку, крај ње крст са својим именом и презименом, годином рођења и годином смрти.
Али у његовом гробу је био сахрањен други мештанин Сремских Карловаца којег такође зову Саша и који је личио на живог „покојника“. Да ствари буду бизарније, мештани Сремских Карловаца због дуге браде познају Станкова још и као Исуса.
Како су рекли у породици Станков за 021.рс, у четвртак 15. јула мештани су их обавестили да им је члан породице преминуо. Покушали су да дођу до званичне потврде у полицији. Међутим, нико од надлежних их није обавестио, али су добили усмену потврду од полицајца да се ради о њиховом члану породице.
У капели је био лимени ковчег и породица каже да није могла да утврди идентитет, као што то нису могли да учине ни дан раније јер их нико није позвао да утврде ко је преминули.
Преминули је у петак сахрањен као Саша Станков, на гробном месту породице, која је сахрану и ископавање раке платила надлежном предузећу.
Он је више од годину дана живео у Новом Саду, породица није била у блиском контакту са њим, а није ни имао телефон на који би могли да позову.
Када је пронађен, одведен је у Полицијску управу Нови Сад, где су му узети отисци прстију и где је фотографисан. Након тога се поново вратио у Нови Сад и наставио са својим животом.
У ноћи између суботе и недеље, како наводе мештани, на гробљу је урађена ексхумација и однесен је крст на којем је писало име живог човека.
Непознато је ко је поменуту ексхумацију одрадио, те и да ли је постојао налог тужилаштва за истом али, незванично, у једном моменту на гробном месту се приликом ископавања налазила и полиција. Такође, породица до овог момента није добила било какву званичну потврду онога што се догодило, односно како је дошло до забуне ове размере.
Мештани такође наводе и да су преминули и Станковподсећали ликом, тако да је вероватно и то допринело конфузији приликом идентификације преминулог.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *