Роман о Тесли на 17 језика

Роман једног од најзначајнијих савремених српских писаца Владимира Пиштала „Тесла, портрет међу маскама“ појавио се недавно на грчком језику, као 17. превод ове књиге на неком од светских језика, саопштено је из издавачке куће Агора. Књигу је објавила позната грчка издавачка кућа Кастаниотис Едитионс, у преводу Христоса Гоувиса, који је на грчки језик превео и десет књига Иве Андрића.

У саопштењу се додаје да је ова књига у суседној Турској велики хит, за мање од три године истанбулски издавач Зеплин продато је више од 100.000 примерака, а управо је постписан и уговор са истим издавачем за превод Пишталовог романа Миленијум у Београду на турски.

Роман „Тесла, портрет међу маскама“ у Србији је остварио велики успех – након Нинове награде и признања Народне библиотеке Србије за најчитанију књигу, ушао је у читанке за основну школу и гимназију. У Србији је доживео 12 издања, а објављен је са успехом у свим бившим југословенским републикама. У САД, код угледног Граywолф Пресс, ове године се појавило и четврто америчко издање те књиге.

Роман „Тесла, портрет међу маскама“ преведен је на 17 језика, а крајем 2011. појавило се и специјално звучно издање у интерпретацији глумца Петра Божовића (године 2015. звучна књига објављена је и на енглеском језику, коју је за америчке читаоце/слушаоце прочитао познати глумац Л. Ј. Гансер).

Године 2018. Дискавери Ченел припремио је документарну серију о Николи Тесли Тесла’с Деатх Раy. Као аутор најчитанијег романа о Тесли интервјуисан је и српски писац Владимир Пиштало.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *