Vrnjačka Banja u porodici rimskih banja

Vrnjačka Banja, koja ove godine proslavlja 150 godina organizovanog turizma, prva je u Srbiji i jedina u regionu koja ušla u porodicu rimskih banja na tlu Evrope.
Memorandum o pristupanju potpisali su predstavnici lokalne samouprave i Asocijacije „Rimske evropske banje“.
„To je veliki korak za Vrnjačku Banju. Dobro upakovan proizvod – četiri rimska izvora i savremeni wellness i spa centri od sada će biti vidljivi i gostima iz Evrope, Azije i Amerike“, rekao je Boban Đurović, predsednik Opštine. „Bez ove asocijacije ne bismo mogli da dovedemo te goste. Dostupni su nam i evropski fondovi, dostupni, kao što sam već rekao i turisti.
Potpisnici sporazuma o zajedničkom partnerstvu tvrde da se u porodici najluksuznijih banja Evrope Vrnjačka izdvaja i kvalitetom i razumnim cenama. Tobijas Bilenštajn, iz Asocijacije „Rimske evropske banje“ kaže da posla ima mnogo:
„Radićemo sa hotelijerima na sublimaciji. Uvezaćemo ih sa turoperaterima, nudićemo Vrnjačku Banju. Ovo je tek prvi korak.“
Vrnjačka Banja ima deset wellness centara, do kraja godine biće završeno još šest hotela sa takvim sadržajima. Milionska su ulaganja i u infrastrukturu.
Nataša Ranitović, predsednica wellness klastera Srbije primetila je koliko se Banja promenila, koliko je u nju uloženo, ali veruje da treba još raditi na dostupnosti:
„Dobro bi bilo da proradi aerodrom Lađevci u Kraljevu, to bi gostima olakšalo dolazak u Banju. A oni kad jednom dođu, uvek se vraćaju.“
Vrnjačka Banja je deveta članica Asocijacije Rimskih evropskih banja. Povezuje ih nasleđe staro dve hiljade godina.

Izvor: RTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *