Raša Popov podelio Beograđane

U Ulici 27. marta u Beogradu postavljena je skulptura poznatom književniku Raši Popovu, koja je izazvala brojne reakcije na društvenim mrežama. Skulptura ima specifičan izgled i brojne rupice što se mnigima svidelo, ali ima i onih koji su se oglasili negativnim komentarima.

ImageGlavni urbanista Beograda Marko Stojčić izjavio je da je danas postavljena skupltura na platou u Ulici 27.marta, te da taj plato nosi njegovo ime.

“U pitanju je umetničko delo, sastavljeno od šrafova, matica, armature i žica. Izradio je umetnik Boris Deheljan”, rekao je glavni urbanista Beograda Marko Stojčić i dodao da će u subotu biti svečano otvaranje platoa i skuplture.

Nakon postavljanja skuplture, građani su na društvenim mrežama različito reagovali. Utisci su išli od potpunog oduševljenja, do beskrajnog razočaranja.

“Meni se jako dopada, zaista”, “Svaka cast! Konačno spomenik da kapu skinem”, “Prava umetnost ko je autor”, neke su od reakcija oduševljenih građana.

Drugi pak, nisu imali previše simpatija, pa su iskoristili prostor na mrežama kako bi izrazili svoju kritiku.

“Totalno sam zbunjena”, “Što je ovako porozan sa rupicama? Da skupljaju prasinu i da neki kreteni ubace cigare”, “I don’t like it”, pisali su građani.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *