Пуштен из затвора: Ево какао сада изгледа Милорад!

Бивши гувернер Илиноиса српског порекла, Милорад Род Благојевић, изашао је из затвора након што га је амерички председник Доналд Трамп помиловао, јавља Тањуг.

Благојевић (63), који је био усуђен на 14 година затвора због корупције, пуштен је из затвора четири године пре него што би имао право на условну слободу 2024. године.

Foto: Tanjug/Tim Boyle/Chicago Sun-Times via AP„Чикаго трибјун“ је објавио фотографију Благојевића на међународном аеродрому у Денверу, где се укрцао у авион којим је одлетео у Чикаго.

У време док је био гувернер Благојевић је био познат по тамној коси, али је сада сед јер су, како напомиње АП, фарбе за косу забрањене у затвору.

Благојевић је истакао да је „дубоко и вечно“ захвалан Трампу због одлуке да му преиначи затворску казну. „Он (Трамп) није морао то да уради. Он је републикански председник, а ја сам био демократски гувернер“, рекао је Благојевић.

Благојевић је за WГН-ТВ рекао да је „доста тога научио о кривичном правном систему, како може бити неправедан…“, додајући да се „приближио Богу“, као и да је у свему овоме било „божје интервенције“.

О будућим плановима, Благојевић је рекао да намерава да оно што је лоше претвори у добро. „Борићу се против коруптивног кривичног правног система који често прогони и процесуира људе који ништа нису учинили лоше, који изриче веће казне, не показује милост“, казао је Благојевић.

„Они могу да чине шта год желе. Ставе вас у затвор због нечега што није кривично дело“, додао је.

Трамп је помиловао је Благојевића који је био осудјен на 14 година затвора због корупције, наводећи да је та казна „смешна“.

Благојевић од 2012. године служи казну пошто је био осуђен за политичку корупцију, превару и изнуду и то само неколико месеци након што се појавио у Трамповом ријалити програму „Славни шегрт“.

Tanjug/AP Photo/Aaron FavilTim Boyle/Chicago Sun-Times via APБлагојевићу, бившем демократском гувернеру Илиноиса на терет се ставља да је покушао да прода место у Сенату, које је остало упражњено одласком Барака Обаме.

Последњу могућност за жалбу Благојевић је искористио 2018. године и изгледало је да ће остати иза решетака до 2024. година, када му истиче казна.

Нјегова супруга Пети је 2018. године путем медија позвала Трампа да интервенише, хвалећи председника и повезујући истрагу против свог супруга са истрагом специјалног тужиоца Роберта Малера о наводној умешаности Русије у председничке изборе 2016. године.

У августу прошле године Трамп је на Твитеру написао да Бела кућа разматра Благојевићев случај. „Род Благојевић је осуђен на 14 година затвора, а одслужио је седам година.

Многи траже да размотрим могућност да му смањим тако тешку казну“, навео је Трамп. Пресуда Благојевићу привукла је велику пажњу, иако су у Илиноису четири од последњих 10 гувернера завршила у затвору због корупције. Благојевић је, наиме, осудјен на најдужу казну.

Фотографије: Тањуг/Tim Boyle/Chicago Sun-Times via AP

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *