Prvi kadrovi filma o trgovini organima u „Žutoj kući“

U okolini Divčabara počelo je snimanje ekranizovane priče o stradanju Srba u ozloglašenoj “Žutoj kući” čiju režiju potpisuje američki reditelj Pol Kampf. On je i autor scenarija nastalog na osnovu romana Veselina Dželetovića “Srpsko srce Johanovo”.

Reditelj Pol Kampf

Filmski centar Srbije je pre tri godine podržao ovaj projekat. Zahtevna priča, rađena iz ugla glavnog lika, stranca, koji dolazi u selo na Kosovu u želji da upozna porodicu svog donora, nametnula je kompleksnost vešto napisanog scenarija, niza ubedljivo urađenih scena imanentnih trileru što će, verujemo privući pažnju šire publike… Zamašna potencijalna međunarodna produkcija aktuelizuje intrigantnu i nikada do kraja istraženu priču o „žutoj kući“ i navodnoj nelegalnoj trgovini ljudskim organima.

Veselin Dželatović autor je romana po kome se snima film

Komisija je, podržavajući projekat nada da ovaj film ima mogućnost da kod svetskog auditorijuma otvori niz pitanja na ovu temu, navodi se u obrazloženju Komisije Filmskog centra Srbije, koja je radila u sastavu: Biljana Srbljanović (predsednica), Predrag Antonijević, Ivan Karl, Jugoslav Pantelić i Igor Bojović.

Pre nekoliko godina u razgovoru za “Večernje novosti” reditelj je rekao da je radnja filma nepromenjena u odnosu na knjigu, a okosnicu čini bogati Nemac Johan, koji dolazi na Kosovo u potrazi za porodicom čoveka čije srce nosi u grudima. Na ovu priču naslanja se tema “žute kuće” i ilegalne trgovine organima. “Žetvu” opisuje kao film o onome na šta su neki ljudi spremni samo zbog profita, ali i o neverovatnim događajima koji su usledili.

-Fokusiram se na duhovno putovanje glavnog junaka Johana i na to da i u najvećoj tami postoji trag svetlosti. Takve stvari nam svima daju nadu, i to je ono što želim da pokažem u “Žetvi” – rekao je tada Kampf.

Film se radi u produkciji beogradskog „Bandur filma” i „Katalist studija” iz Los Anđelesa, a bilo je ranije reči da će jednu od manjih uloga tumačiti i holivudska zvezda Harvi Kajtel. Glavne uloge u filmu produkcija još drži u strogoj tajnosti, ali kako nezvanično saznajemo, biće angažovno plejada poznatih glumaca. Ostaje da se vidi ko će biti deo ove drame sa elementima trilera.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *