Призренски богослови песмом чувају Косово

Млади богослови из Призрена са Косова и Метохије, који се све више истичу певањем косовских али и других српских народних песама, су посетили српску заједницу у Патерсону, Њу Џерси.
На Светој Литургији су са црквеним хором певали на предивном византијском напеву, а потом су одржали концерт косовометохијских песама и одушевили српске вернике у овом америчком граду.
Домаћини су госте прошетали по Њујорку, а посетили су и грчки манастир Покрова Богородице, у Поконос планинама у Пенсилванији, Богословску школу Св. Тихон у Вејмарту, Пенсилванија и Епархијски центар у Њу Рошелу у Њујорку.

Богослови су недавно снимили и сплет песама са Косова и Метохије, а кратак видео-запис објавили су на групи Богословије на Фејсбуку.

Фотографија корисника Djokan Majstorovic
ОДУШВИЛИ ЗЕМЉАКЕ: Српски верници у Патерсону са задовољством су слушали призренске богослове

Ђаци те песме певају од када је Призренска богословија, након обнове, поново почела са радом 2011. године. Објављени видео снимљен телефоном инструментал је познате косовске песме „Густа ми магла паднала“.

„Свирамо и певамо све надајући се да ће над Косовом сунце да гране и разагна маглу из глава туђинаца, који желе да нам отму нашу земљу, и оних домаћих, а отуђених, који желе да је отимачима олако уступе“, кажу  богослови и њихови наставници.

Послушајте и погледајте сплет песама са Косова и Метохије ученика Призренске богословије:

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *