Atina luka spasa za obolele od raka

Rak je neizlečiva bolest i bez obzira što savremena medicina čini sve da dobije rat sa ovom kugom 21. veka, ona širom planete poprima razmere epidemije. Najveći problem sa kojim se struka suočava što je neprijatelj i dalje nepoznat.

Milimetarski pomaci zabeleženi su u borbi sa nekim nekim vrstama karcinoma, medjutim, većina dosadašnjih tretmana u lečenju največeg broja tumora završava se uzaludnim pokušajima poput onih koji napuklu branu krpe vatom. Naučnici kažu da tumor težak svega deset grama sadrži više ćelija nego što ima ljudi na planeti, a te ćeliju mutiraju kako tumor raste. Slikovito vojnom terminologijom rečeno, organizam nekada napadaju artiljerijom, a nekada pešadijom. Isti tipovi kancera razlikuju se od pacijenta do pacijenta i ne postoji prototip kancera.

Резултат слика за dr cedomir vukic
ŠEF PREDSTAVNIŠTVA JATROPOLISA U BEOGRADU: Dr Čedomir Vukić

I Srbija je jedna od zemalja gde tumor uzima sve više danak, ali ono što posebno zabrinjava što je broj obolelih u prvoj deceniji 20.veka porastao čak za 20 odsto. Stopa rasta pre toga kretala se na godišnjem nivou oko dva procenta. Ove sumorne i zabrinjavajuće brojke prema rečima dr Slobodana Čikarića rezultat su bombardovanja Srbije tokom 1999. godine kada je na našu zemlju izručeno 15 tona osiromašenog uranijuma. Prema najnovijim podacima iz prošle godine u Srbiji je od opake bolesti obolelo oko 40.000 ljudi, a skoro 25.000 njih je umrlo

Ono što obolelelima od opake bolesati daje nadu i vraća veru u život, mada se ne može reći da je i to lek, jeste tretiranje karcinoma radiohirurškim putem. Nažalost, zbog još uvek visoke cene i male rasprostranjenosti uređaja radiohirurgija nije dostuna većini pacijenata. U lečenju pacijenata na ovaj način najdalje je otišla Amerika, a poslednju deceniju sa dosta uspeha rade i evrospki centri u Atini, Parizu i Londonu.

Reč je o uklanjanju karcinoma sajber nožem i tomo terapijom. Sajber nož je uređaj koji poput snajpera markira obolelo mesto, a potom ga sa mikronskom preciznošću gadja i prži, dok je tomo nož zaparavo kompjuterizovani robot koji skida sloj po sloj tumora. Prednost ovih način tretmana tumora je što, za razliku od klasične hemoterapije, ne oštećuje zdrave ćelije organizma.

U Beogradu skoro tri pune godine postoji Predstavništvo klinike Jatropolis iz Atine na čijem je čelu dr Čedomir Vukić, koji je i zastupnik ovog medicinskog centra za sve zemlje bivše Jugoslavije. Poslednjih godina na lečenje u Atinu otišlo je više stotina pacijenata iz Srbije, ali i celog regiona i mnogi od njih ovde su pronašli luku spasa. Nažalost, desetak odsto od ukupnog broja pacijenata izgubilo je bitku sa opakom bolešću, ali reč je uglavnom o onima koji su na lečenje u Grčku otišli kasno.

  • Svi oni koji žele da zakažu konsultacije i raspitaju se o mogućnostima lečenja u atinskoj klinici mogu to ​ da urade na broj telefona: +381638286185 ili mejl: zdravko.elez@gmail.com

Kada je reč o grčkom kliničkom centru valja istaći da postoji od 2008. godine, da ima izuzetan tim specijalista koji su obučavani u Americi, po broju uređaja napredniji su od centara u Londonu i Parizu, a uz to i višestruko jeftiniji.

-U Srbiji se još uvek malo zna o atinskoj klinici Jatropolis, ali čini mi se da se polako dobar glas o ovoj ustanovi probija do javnosti. U rezultate Jatropolisa uverili su se i neki naši vrsni onkolozi, hirurzi, radiolozi, pa svojim pecijentima predlažu lečenje u Atini, a ja lično koristim svaku priliku da putem medija obavestim ljude o mogućnostima lečenja u ovom medicinskom centru – kaže za portal “Tamo daleko” dr Čedomir Vukić.

Prevencija je najjače oružje protiv opake bolesti, ali po dijanostifikovanju nekog od oko 200 vrsta kancera, koliko stručnjaci procenjuju da ih ima, vrlo je važno ne gubiti vreme u traženju spasonosnog leka. Dr Vukić ističe da je Atina za mnoge pacijenta bila put spasenja, bolest je zalečena, produžen je život za desetinu godina, a ne mali broj je onih koji danas mogu da kažu da su poptuno zdravi. Naravno da nije lako odvojiti novac za lečenje, ali život nema cenu.

Pogledajte šta je o lečenju pacijenata u Atini pre nekoliko dana na televiziji Prva rekao dr Čedomir Vukić:

Naslovna fotografija: Nastup klinike Jatropolis na prošlogodišnjem Sajmu medicine u Beogradu

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *