Prijavite imovinu u BiH!

U Bosni i Hercegovini u toku je projekat zamene starih zemljišnih knjiga novim katastarskim evidencijama. Procedura je, naizgled, ista u oba entiteta. Međutim, način obaveštavanja i rok za prijavu u federalnom delu, izazivaju sumnju, pa se raseljeni Srbi brinu da bi mogli ostati bez imovine. Zato su iz resornog ministarstva Vlade Republike Srpske uputili apel svim izbeglim i raseljenim Srbima da se odazovu postupku za utvrđivanje imovine.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u toku je upis u nove zemljišne knjige. Mole se svi zainteresovani koji imaju nekretnine što pre kontaktiraju lokalne zajednice na veb sajtovima i po mogućnosti dođu u lokalnu zajednicu sa zahtevom za izradu lične karte, odnosno prijavom mesta boravka.

Sa sobom treba da ponesu sva dokumenta koja imaju, bez obzira koliko su stari, na uvid u lokalnu zajednicu, odnosno u katastar, da bi se mogao napraviti zapisnik, odnosno pregled i napraviti nova uknjižba.

Ta uknjižba je veoma značajna zato što posle toga neće biti nikakvih procesa i bilo kakvog dokazivanja imovine, što znači da je bitno da se svi naslednici koji imaju imovinu dogovore i taj proces će biti završen besplatno.

Sve što bi se drugačije dešavalo trajalo bi duže i bilo bi u nekom sudskom dokazivanju“, rekao je Radovan Grajić, pomoćnik ministra za izbeglice i raseljena lica Republike Srpske.

E-mail na koji mogu pisati je   odborzasrpskuimovinuufbih@gmail.com

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *