Унука српске принцезе жртва секс-култа!

Ћерка српске принцезе Јелисавете и праунука кнеза Павла, Катарина Оксемберг, звезда ТВ серије „Династија“, појавила се на суђењу Киту Ранијеру, вођи секс-култа названог NXIVM, у који је упала њена ћерка Индија, пише Thedailybeast.com.
Катарина Оксенберг је испричала како је култ испрао мозак њеној ћерки, присилио је на тајну удају, да би онда постала роб који следи њихове наредбе. Непослушност се ригорозно кажњавала пребијањем и јавним понижењима. Према судским списима, Кит Ранијер звани “Вангуард” био је врховни мозак целе операције.
Наиме, Оксенбергова је 2011. године сама довела своју тада деветнаестогодишњу ћерку Индију у NXIVM-ов “програм успешности” уверена да ће јој курс помоћи да се развије у младу предузетницу. Током идућих седам година, Оксенбергова је приметила да се Индија полако трансформише од особе пуне амбиција и снова у инструмент и жртву Ранијерових све већих манипулација.

Foto: Gettyimages
БОРБА ЗА СПАС ЋЕРКЕ: Катарина Оксемберг

У новој књизи „Заробљена: Мајка у крсташком рату да спасе своју ћерку од страшног култа“, Катарина Оксенберг описала је своје путовање од мајке до прогонитеља Ранијера и недавног распадања његовог NXIVM-а. Оксенбергова није ни сањала да ће хроника њене борбе и пропаст култа последњих месеци да буду насловна тема светских медија. Она каже да је имала силну потребу да све преточи у књигу, па таман да је нико ни не прочита.
„Кад сам почела да пишем књигу, моја ћерка Индиа је још увек била чланица култа NXIVM“, каже Катарина Оксенберг.
Писање књиге је било једино решење да упозори јавност на ову групу, а како истиче, није ни сањала да ће вођа секте да буде ухапшен већ у априлу ове године. У прологу којим отвара књигу, описала је како је у мају 2017. године најавила Индији своју намеру и како се с њом посвађала због тога. Затим јој на врата долази бивша чланица култа, која јој објашњава да је Индија под заклетвом тајности и да, уколико је прекрши, прети јој велика опасност. Она јој је такође рекла да је Индија била чланица „тајне робовласничке скупине“.
„Потписала је животни завет послушности и уколико се то прекрши, обе ћете да сносите тешке последице. Кит ће да је мучи гладовањем, натераће је да потпише да се решава све своје имовине, банковних рачуна, па чак и своје будуће деце. Гадно ће да је казни ако не учини оно што јој он каже“, рекла јој је тада бивша чланица секте.
„Шта год бих предузела, била је грешка. Кад сам прикупила довољно информација, обратила сам се полицији, али сам и ту наишла на зид. Ништа се није помакнуло с места“, прича Катарина Оксенберг.
На крају, искористила је све своје везе, познанства и утицај, али цена је била врло висока. На том путу замало је изгубила ћерку.
„Последња опција била је излазак у јавност јер је идеја о излагању моје ћерке била ужасна и имала сам предосећај да би то могло да узрокује трајно отуђење“, каже она.
Индија је била толико љута на мајку што покушава да сруши NXIVM да је с њом престала да разговара.
Ипак, Катарина Оксенберг је данас пресрећна:

„Хвала богу да сам интервенисала јер би, у супротном, и моја ћерка била на путу да седне на оптуженичку клупу и да јој прети затворска казна од 15 година до доживотне робије. Да нисам предузела ову акцију, вероватно би и њу натерали да ради ствари које могу да имају законске последице”, истиче она.
Једна од главних прекретница догодила се на рођенданској прослави коју је организовала за своју ћерку. Катарина Оксенберг је тада је приметила да Индија покушава да врбује и друге девојке да се придруже секти. Како каже, није могла да дозволи да се тако нешто дешава у њеној кући, као и да њена ћерка одвуче друге девојке у секту у којој ће бити пребијане и мучене.
Уз помоћ девојака које су успеле да побегну из секте, припремала је напад. Прикупљала је доказе и привлачила медијску пажњу у нади да ће да натера полицију на акцију. Како каже, било је ту и среће у несрећи, јер је пропасти и хапшењу Кита Ранијера допринела и прича Саре Едмондсон, једне од бивших чланица култа.
„Открила сам да је NXIVM потрошио више од 50 милиона долара на судске тужбе против свих који би нешто лоше писали о њима. На мети су били сви – бивши чланови, новинари, бивше девојке – било ко“, истиче она.
Оксенбергова је убрзо постала мета претњи и застрашивања.
„Примила сам претећа писма од њиховог адвоката и главног државног тужиоца у Мексику, који су ме оптужили за бројна казнена дела, укључујући чак и превару и изнуде”, каже она.
Како је медијска пажња порасла, Оксенбергова је почела да страхује да ће Ранијер да наручи њено убиство.
„Постоји још доста људи који треба да буду ухапшени. Још увек има оних који су његови завереници и још нису оптужени“, истиче Оксенбергова.

Sektaška drama srpske princeze Katarine Oksenberg
Принцеза Јелисавета са ћерком Катарином и унуком Индијом

Међу њима је и глумица Алисон Мек, која је у секти била Индијина менторка.

„Она је и жртва и починитељ. Увек ће постојати филозофско питање о томе где је та граница. Али, постоји много људи који су истраумирани и који су били преварени и изманипулисани. Дакле, ако је прекршила закон, постоји цена за то. Нико није толики кривац осим Кита. Он је једини који је из свега тога извлачио корист”, констатује Катарина Оксенберг.
Што се тиче Индије, допустила је мајци да говори у њено име, али је врло строго одредила границе унутар којих сме да прича.
„Написала ми је писмо и не смем од тога да одступим јер не желим да се још једном отуђи од мене“, објашњава Катарина Оксенберг.
Наиме, Индија наставља са својим животом. Она тражи приватност и обећава да ће у скоријој будућности да исприча своју страну приче. Катарина Оксенберг каже да је сад све у рукама државних органа и једино што након свега жели, јесте да се врати нормалном животу.
За то време Кит Ранијер чека изрицање пресуде, након што је пре четири месеца ухваћен у Мексику.
NXIVM је основао 1998. године са Ненси Салзман. Оптужен је да је силовао младе девојке, најмање њих 12, у периоду дужем од 18 месеци.
Кад једном постану Ранијерове “робиње”, жене се обавезују да ће му бити на располагању 24 сата. Дужност им је била да доводе нове “робиње” и да се хитно јаве на сваки позив свог “владара”, а непослушност се кажњавала тешким батинама. Чланице су морале да уносе највише 500 до 800 калорија на дан јер Ранијер воли мршаве жене, а уверавао их је да дебљина омета ниво енергије у телу.
У свом харему бирао је сваки дан с колико њих жели да спава, а оне су биле уверене да ће секс са њим да их “излечи”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *