Predsednik i pas

Piše: Miroslav Žakula

Čovek i pas. Prijateljstvo veliko, uvek zajedno. Čika je bio presednik Irske. Zove se Majkl Higins. Pregurao osamdesetu, više od deset godina bio je presednik.

16 разлога зашто је ирски предсједник Мицхаел Хиггинс најбољи предсједник  свијета / позитивно | Корисни савети и занимљиве информације о било којој  теми.Narod ga voli i on voli narod. Živi u dvosobnom stanu sa svojom ženom i svojom kucom. Voli da piše pesme, ljubavne. Piše o ljubavi prema ženama, majci, sestri, suprizi. Piše i pesme o Irskoj.

Svaki dan šeta sa svojom kucom. Nema obezbedjenje! Šeta po parkovima Dablina i svi ga pozdravljaju sa:

„Zdravo Majk!.

On im često pruži ruku, popriča. Voli subotom da ode do svog omiljenog paba, da popije par piva i druži se drugarima iz detinjstva. Inače pre politike bio je profesor na fakultetu.. Omiljen je bio i medju studentima. Na njegovim predavanjima sale su bile krcate. A kad Irska igra neku utakmicu u nekom popularnom sportu obavezno je na tribinama.

Videli smo ga već par puta u nekom od parkova. Sledeći put ću mu prići da se slikam, da imam uspomenu. I nisam odlepitis. Pisao sam već o njemu i pisaću ponovo. Neka vam udje u glavu. Da znate da u svetu ima i presednika koji se ne boje sopstvene senke. Ima presednika kojima ne trebaju telohranitelji. Presednika koji sa kucom čekaju da podignu novac na automatu. Presednika koji sa kucom sedi u bašti kafića…

Zavoleo sam tog simpatičnog deku i uvek se obradujem kada ga vidim.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *