Помоћ отаџбини сложних Срба из Охаја

На имању СПЦ Свети Сава у Кливленду неколико хиљада Себа дружило се, играло фудбал и кошарку, а коплетан приход са ове забаве намењен је угроженим породицама у српским земљама

Cрпски спортски клуб „Карађорђе“ из Кливленда прошлог викенда је организовао 63. традиционални „Memorial Day“, фудбалски турнир на имању Српске православне цркве Свети Сава у Кливленду. Учествовали су следећи тимови: „Карађорђе“, „Златибор“ „Turtles“, „AB Soccer“, сви из  из Кливленда, „Гаврило Принцип“ и „Крајина“ из Акрона и „Уједињени Срби“ из Милвокија, који су и освојили овај одлично ораганизован турнир и поновили прошлогодишњи успех.

У склопу турнира на кошаркашким теренима у Кливленду одржано је и већ традиционално хуманитарно шутирање тројки под називом „Тројка из блока“ у организацији волонтера српске хуманитарне организације „Срби за Србе“. Захваљујући доброј организацији такмичења у коме је учествовало преко 40 такмичара, а уз помоћ спонзора „Ауто Лика“, приватне клинике Новаковић из Феникса и „ZAREINC“ сакупљено је 8,034 долара.

Комплетан приход ће организација „Срби за Србе“ употребити да помогне социјално угрожене појединце и породице у српским земљама. Тиме су Срби Охаја још једном дали допринос и показали своје велико срце за своје сународнике на Балкану.

Прво место освојио је Давор Даниловић из Кливленда, друго место освојила је Мадисон Ристовски из Кливленда, а треће место Александар Србљан из Акрона.

Турниру и пратећим догађајима је за два дана присуствовало више хиљада Срба и њихових пријатеља, који су осим у фудбалу и кошарци уживали и у српској домаћој храни, музици и дружењу. Мноштво волонтера разних узраста вредно је радило да угости и послужи бројне госте из Охаја и других држава.

Било је то још једно велико окупљање Срба Охаја, нарочито великог броја младих, и потврда да је ово једна веома сложна и добро организована заједница која чува свој идентитет кроз разне активности чији циљ је дружење, зближавање и повезивање како у Америци тако и са Србима на Балкану и широм света.

На имању црква Светог Саве у Кливленду окупило се више хиљада Срба

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *