Pomoć Krajišnika iz Čikaga majci sa petoro dece

Krajišnici u Čikagu i njihovi prijatelji subotu 12. novembra 2022. godine obelježili su Svetog Luku, Slavu Udruženje krajiških Srba „Prelo“. Domaćini slavlja bili su Dragana i Goran Kutlić rodim iz Kostajnice, sa Banije. Slavski kolač je osveto sveštenik Nemanja Tešić starešina hrama Svetog Nikole u naselju Lajons pored Čikaga u čijoj je svečanoj sali slavlje i održano.

Savski kolač je osveštao sveštenik Nemanja Tešić, starešina hrama Svetog Luke u Lajonsu

Među gostima bio je i generalni konzul Republike Srbije u Čikagu Damjan Jović.

-Krajina će živeti dokle vaša deca i unuci znaju odakle potičete, a s obzirom da oni sada američki državljani i ne mogu baš na takav način da budu progonjeni kao što ste Vi bili, daće Bog da neko naredno prelo i oni obeležavaju tamo odakle ste proterani, poručio je Jović.

Proslavom svoje Slave Udruženje krajiških Srba Prelo je, kako ističe predsjednik Ljubinko Špegar, uspješno završilo aktivnosti ove godine u kojoj je u svim svojim programima obilježilo 20 godina rada.

I ovo okupljanje Krajišnika bilo je humanitarnog karaktera. Oni su se odazvali apelu za pomoć porodici Željke Tomašević Kelevua, koja je posle iznandne smrti surpuga Živka, ostala da sama brine o petero djece. Ova porodici koja je porijekom sa Banije i Korduna, a danas živi u Bačkom Sokolcu, iz Čikaga su uputili 1.090 dolara pomoći od Udruženja „Prelo“ i njegovih članova.

Domaćin slave Goran Kutlić, rodom iz Kostajnice na Baniji (u sredini)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *