Мило пао и у родном Никшићу!

У Никшићу, другом по величини граду у Црној Гори, одржани се локални избори који су најверовтније запечатили судбину Демократске партије социјалиста Мила Ђукановића. Партија доскорашњег неприкосновеног лидера Црне Горе после пораза на републичким изборима још тежи пораз је доживела у родном граду Ђукановића па ће партије окупљене у коалицији „За будућбност Никшића“, формирати власт саме.

Како јављају медији из Никшића у седиштву ДПС владало је право расуло, а Андрија Мандић, председник Изборног штаба коалиције „ЗА будућност Никшића“ прогласио је победу. Окупљеним грађанима, који славе победу обратио се Марко Ковачевић, који ће бити будући градоначелник Никшића.

-Драга браћо и сестре, желим прво да вам се захвалим на подршци. Али ово је само дио мозаика наше борбе коју смо водили против ДПС – рекао је носилац коалиције „За будућност Никшића“.

 FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Он је рекао да се неће одрицати људи који су га гласали и људи који чине коалицију, и да ће бити предсједник Никшића из ове коалиције, а не из неке друге.

-Коалиција ЗБНК је језгро отпора против ДПС режима – рекао је Ковачевић.

Он је додао да је ово побједа грађана Никшића.

Андрија Мандић рекао је да је режим Мила Ђукановића после 20 година власти у овом граду, он је поражен.

Према најновијим подацима, коалиција „Мир је наша нација“ и „За будућност Никшића“ могу сами формирати власт у граду под Требјесом. Он је казао да никад нису бјежали од шире коалиције.

„Стекли су се услови да наш млади Марко Ковачевић буде нови градоначелник Никшића„, рекао је Мандић.

Они су позвали грађане Никшића, али и све грађане Црне Горе да се разиђу и прославе побједу код куће.

Према коначним резултатима, које је саопштио Цеми, Европски тим за Никшић Мила Ђукановића освојио 40.4 одсто гласова, односно 18 мандата. Коалицију За будућност Никшића подржало је 25.9 одсто бирача (11 мандата), Мир је наша нација 23.2 (10), Црно на бијело 4.5 (један мандат), Народни покрет 3.3 (један мандат). Слаба је утеха за Ђукановића то што је његова партија појединачно освојила највише гласова.

Никшић је други град по бројности у Црној Гори и на овим изборима право гласа имало је близу шездесет хиљада људи на 138 бирачких места.

У Никшићу се вечерас игра око и коло, кличе Србији и српском Косову, пева се песма „Весели се српски роде“. Ауто колона је сатима кружила централним улицама а грађани су из возила махали српским заставама, старим црногорским заставама, запаљеним бакљама и узвикивали „Мило лопове“

На позив лидера грађани су се око 23 часа разишли и отишли совјим кућама, јер је ступио због пандемије вируса корона полицијски час.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *