Полиција у Тивту привела оца Миајла

O. MiajloЦрногорска полиција пре неколико дана задржала је свештеника Миајла Бацковића на титавтском аеродрому по повратку из Београда, где је присуствовао отварању изложбе фотографија „Васкрс светиња“ Зорана Јовановића Мачка о обнови црногорских храмова у последње две деценије.

-Тачно је да су ме 3. децембра на Тиватском аеродрому “склонили” са стране и наочиглед свих путника спровели службеници МУП-а на претрес и испитивање у њиховим службеним просторијама на аеродрому.

Отац Миајло истиче да се осећао крајње нелагодно али да, после свега што је доживио након заштите Крстионице на Михољској превлаци од покушаја рушења, није нимало изненађен.

-Наравно да сам се осјећао нелагодно, јер ми се то први пут у животу дешава, једног свештеника у мантији, спровели су као криминалца на “провјеру”! Моје изненађење је било само тренутно, јер сам у посљедњих мјесец дана већ два пута позиван у станицу на “информативни разговор”, а у пола године од напада на нашу Крстионицу, ово би било пето “дружење” са службеницима МУП-а, рачунајући наравно и рану зору 2. априла када је био покушај рушења Крстионице.“.

Неописиво горак укус, каже, оставила  је на њега чињеница да је међу путницима било дјеце, која га знају као свог пароха и духовника.

-Шта мислите како је у њиховим малим безазленим душама ово изгледало!? – упитао је.

Истакао је да му је јасно како систем функционише, те да су државни службеници принуђени да, често и невољно, спроводе режимске, србофобне политике.

-Схватио сам да службеници са којима сам се сретао и разговарао током ових “дружења” раде свој посао и по нечијем наређењу, морам истаћи – врло културно и са уважавањем, али јасно покушавају да ме уплаше, како би одустао од свједочења истине и указивања на аномалије, прије свега духовне, па онда и животне у нашем уплашеном друштву. Овај “инцидент” на аеродрому показује да је полиција озбиљно схватила поруке са недавно одржаног конгреса и одлучили су да пошаљу поруку мени, Цркви али и бројним путницима на тиватском аеродрому.“, закључио је отац Миајло.

Подсетимо, оца Миајла црногорски режимски медији редовно оптужују због његовог учешћа у рату 1999. Такође, због бескомпромисне одбране цркве више пута је позиван на информативне разговоре од стране тиватске полиције.

Крстионица на Михољској превлаци на коју су црногорске власти јуришале  багерима

Отац Мијајло Бацковић је председник Братства православне омладине и активни падобранац. Свој велики допринос дао је приликом одбране крстионице на Михољској превлаци од стране Министарства одрживог развоја и туризма Црне Горе. Он је даноноћно са верним народом бранио крстионицу од грађевинских машина, полиције, позивајући да се крстионица не руши и да ресорни министар услиши молитве народа да крстионица остане ту где јесте.

У Крстионици на Михољској превлаци се редовно обављају крштења

Такође, отац Бацковић се нашао у жижи јавности прије неколико дана, када приликом интонирања црногорске химне, на свечаности поводом ослобођења Будве, није хтио да устане.

На свечаности у Будви отац Миајло није устао на интонирање црногорске химне

„Данас када се сјећамо 75 година ослобођења Будве од фашиста било би лицемјерно устати на химну Павелићевог министра Секуле Дрљевића. Ово није чин непоштовања моје Црне Горе, већ начин да укажем на режимске покушаје гажења свега онога што јесте ЦрнаГора“, рекао је тада Бацковић.

Извор: Ин4С

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *