Petrovdanske konjičke trke dvokolica u Lozoviku

Juče su u Lozoviku kod Velike Plane održane tradicionalne petrovdanske konjičke trke dvokolica.

U prvoj trci dana, Carigradski drum, nazvanoj po restoranu koji je obezbedio nagrade, za sva grla od tri godine i starija, domaćeg odgoja, sa zaradom do 200 EUR, prvo mesto osvojilo je grlo Amanta Lux, vlasništvo Miroslava Simića iz Požarevca, sa vozačem Josipom Lamićem – Vujkovićem.

Drugo mesto ovojilo je grlo Izida P. vlasništvo Zorana Petrovića iz Cerovca, koji je i upravljao dvokolicom a treća je bila Paloma Miroslava Ćirkovića iz Beograda, sa vozačem Božidarem Miloradovićem.

Pobedničko grlo je stazu od 1.600 metara pretrčalo za minut, 21 sekundu i 71 stotinku. I svom vlasniku donelo 40.000 dinara. Druga nagrada je bila 20.000 a treća 12.000 dinara.

U drugoj trci dana, za grla od tri godine i starija, sa zaradom do 650 evra, čiji je pokrovitelj Konjički klub Lozovik, prvo mesto osvojilo je grlo Buzzin Boy Miodraga Dimitrijevića iz Vlaškog dola, koje je stazu od 1.600 metara pretrčalo za jedan minut i 21 sekundu. Dvokolicom je upravljao vlasnik grla.

Drugo mesto osvojilo je grlo Beker Radiše Rajića iz Donje Livadice, sa vozačem Novicom Đorđevićem, a treće Cattaro Vladana Vojinovića iz Čačka, sa vozačem Borisom Kečenovićem. Nagrada za prvo mesto je 40.000, za drugo 20.000 a za treće 12.000 dinara.

Treća trka dana, posvećena sećanju na Predraga Markovića Pecu donela je pobedu grlu Azra R.S. Milana Tasića iz Niša, koje je stazu od 1.600 metara pretrčalo za minut, 17 sekundi i dve stotinke. Nagrada za prvo mesto je 40.000 dinara. U ovoj trci nadmetala su se grla od tri godine i starija, domaćeg odgoja, sa zaradom do 1.500 evra.

Drugo mesto pripalo je grlu Amadeus Rayan, vlasnika Dejana Dedijera iz Beograda, a dvokolicom je upravljao Zoran Petrović. Treća je bila Elza Srboljuba Simića iz Požarevca, sa vozačem Božidarem Miloradovićem. I u ovoj trci druga nagrada iznosila je 20.000 a treća 12.000 dinara.

Četvrta trka, za grla od tri godine i starija, domaćeg odgoja, koja su na takmičenjima do sada osvojila do 3.500 evra, donela je pobedu grlu Ren, čiji je vlasnik Ivan Milenković iz Leskovca. Vozač je bio Zoran Petrović a nagrada 40.000 dinara. U ovoj trci pobedničko grlo je stazu od 1.600 metara savladalo za minut, 16 sekundi i devet stotinki.

Drugu nagradu, od 20.000 dinara, osvojilo je grlo Gracia, čiji je vlasnik Zoran Živojinović iz Cerovca. Dvokolicom je upravljao vlasnik grla. Treće mesto i nagrada od 12.000 dinara pripali su Larisi Ivana Milenkovića iz Leskovca, sa vozačem Nikolom Pejićem. Pokrovitelj četvrte trke bila je Mesna zajednica Lozovik, a pete trke Cubele de Tedd.

U petom nadmetanju, najvažnijoj trci dana, prvo mesto i nagrada od 270.000 dinara pripala je grlu Gracieuse Bricoise, dr Mladena Bogdanovića iz Miloševca. U trci su učestvovala ženska grla od tri godine i starija, upisana u kružnu trku Tour Trotteur Francais 2023.  Ukupna nagrada za pobednička grla u ovoj trci iznosila je 660.000 dinara.

Pobedničko grlo je stazu od 2.000 metara pretrčalo za minut i 20 sekundi, a vozač je bio Aleksandar Bogdanović.  Grlo trenira upravo Aleksandar Bogdanović.

Drugo mesto i nagrada od 150.000 dinara pripali su grlu Izelia Fafa vlasništvo Zlatka Ćevapa iz Velike Plane. Dvokolicom je upravljao Josip Lamić – Vujković. Vlasnik je treniranje grla poverio Aleksandru Bogdanoviću.

Treća mesto osvojilo je grlo Fiesta de Larre, vlasništvo Marka Jozića iz Sombora. Dvokolicom je upravljao Božidar Kečenović. Trener grla je Aleksandar Dimitrijević.

Pokrovitelj šeste trke bila je opština Velika Plana, koja je za to izdvojila nagradni fiond od 90.000 dinara.

Pobedio je Čarli Star, vlasništvo Borisa Surle iz Novog Sada i osvojilo nagradu od 45.000 dinara. Dvokolicom je upravljao Dejan Katanić.  Stazu od 1.600 metara pobedničko grlo je savladalo za minut, 16 sekundi i devet stotinki. Drugo mesto i nagrada od 22.500 dinara pripalo je grlu Isaac Newton A.T. takođe vlasništvo Borisa Surle iz Novog Sada.

U trci, za sva grla od tri godine i starija, sa zaradom do 10.000 evra, treće je bilo grlo Brier, Novice Đorđevića iz Donje Livadice. Koji je i upravljao dvokolicom. Pripala mu je nagrada od 13.500 dinara. Sedma trka, koja je ponela ime velikog pravoslavnog praznika Petrovdana, sa nagradnim fondom od 100.000 dinara, donela je trijumf  grlu Defi Pierji, vlasništvo Đorđa Brzovana iz Dolova. Ono je stazu od 1.600 metara savladalo za minut, 17 sekundi i dve stotinke. Vozač je bio Miloš Kovačević.

Pobednik je pripala nagrada od 50.000 dinara. Duplo manje, za osvojeno drugo mesto, pripalo je grlu Acciaio Dei Venti Draga Đuričića iz Azanje, koji je i upravljao dvokolicom. Treće mesto i nagradu od 15.000 dinara osvojilo je grlo Fidagu U.R. čiji je vlasnik Milan Živković iz Lozovika.

Tekst: Tamo daleko 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *