Петиција Трампу: Зуставите прогрон Срба!

Заједница америчких Срба у оквиру „Косово пројекта“ предала је председнику САД Доналду Трампу, Конгресу и Стејт Департменту, петицију са до сада прикупљених више од 35.000 потписа, са захтевом да се заустави прогон православних хришћана на Косову.

Међу потписницима петиције су, како се наводи у саопштењу, и лидери заједнице америчких Срба која се састоји од свештеника православне цркве, носиоца Емеритус катедре научне фондације Тесла, председник Српског националног већа, као и многобројни власници малих предузећа, адвокати и правници.

Истиче се да је заједница америчких Срба и њихових пријатеља покренула пре нешто више од месец дана петицију о неодрживој ситуацији на Косову, уз навођење да је више од 250.000 православних хришћана, махом Срба, и других мањина, укључујући Јевреје и Роме, етнички очишћено и протерано са Косова.

Велики број људи је убијен, куће и фарме су опљачкане, спаљене и уништене, док је више од 150 цркава и манастира оштећено или у потпуности уништено. Хришћани на Косову су изложени бруталном насиљу, док је приступ богомољама забрањен или блокиран. Хришћани и друге мањине лишени су у потпуности или делимично основних потреба, хране, лекова и медицинских материјала, указује организација „Косово пројект“. Та организација наводи да сви они који желе да додају свој потпис петицији, то могу учинити овде.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *