Црна гора забранила турнир Ђоковића

Црна Гора и званично неће бити домаћин Адриа Тура, потврдио је Ђорђе Ђоковић, директор турнира. Црна Гора је Новака Ђоковића, Григора Димитрова и остале звезде требало да угости 27. и 28. јуна.

“Недељама уназад смо покушавали да пронађемо начин да све организујемо и приредимо спектакл за све љубитеље спорта. Изазова је било више, почев од чињенице да грађани Србије нису на списку Института за јавно здравље Црне Горе и самим тим не можемо да путујемо у Црну Гору. Надали смо се да ће ова мера бити промењена, али то се још није десило. То је непремостива препрека јер је број чланова нашег тима велики, а без њих нисмо у могућности да све техничке детаље беспрекорно спроведемо”, истакао је брат првог тенисера света.

Одлука да се турнир откаже донета јер није било времена да се до 27. јуна све организује на прави начин.

“Уз све то било је потребно да организујемо долазак судија, линијских судија, пратећег особља, бројних стручних лица. Такође, треба знати да су и други бројни детаљи везани за организацију једног оваквог догађаја, а које немамо на располагању у Црној Гори и то отежава приређивање ’Адриа Тоур’ на очекиваном нивоу. Али, то једноставно сада није могуће и зато смо одлучили да донесемо одлуку о отказивању турнира у овој држави, јер времена за чекање више немамо.”, изјавио је Ђорђе Ђоковић, директор Адриа Тоура, а преноси Спорт Клуб.

Огласио се и најбољи тенисер света Новак Ђоковић и казао да више није било времена да се чека да се границе Црне Горе отворе.

„Чекали смо десет дана, а више немамо времена да чекамо. Границе се нису отвориле. Такво је стање и такве су околности, нажалост. Мораћемо да одемо негдје друго, највероватније у Словенију“, казао је Ђоковић.

„У Црној Гори имам толико породице, осећам је као свој дом. Радовао сам се да идем тамо. Покушали смо све што смо могли. Организационо има стотине ставки и детаља, логистика која захтева неколико седмица. Ако их немамо, онда не можемо да организујемо догађај“, казао је први тенисер света.

Адриа Тур почео је данас у Београду, наставиће се сљедећег викенда у Задру, а у јулу ће се играти у Бањалуци и Сарајеву.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *