Књига о нашој вери православној

У издању београдске издавачке куће „Народна просвета“ из штампе је почетком фебруара изашла књига протојереја-ставрофора Јована Тодоровића Шта је Црква? Књига је штампана на српском и енглеском језику, и намењена је читалачкој публици широм света.
Прота Јован,  истински духовни потомак Светог Саве, на врло популаран начин одговорио је у овом делу на многа питања о основама православне вере, о молитви и посту као о два крила душе човечје, о томе „колико је наша црква у Христу“?
Прота Јован Тодоровић је рођен 1940. године у селу Вратаре код Крушевца у

ИСТИНСКИ ДУХОВНИК: Прота Јован са протиницом Мирјаном

Србији. Завршио је основну школу и Нижу гимназију, а потом и петогодишњу Богословију Св. Ћирила и Методија у Призрену. Највећи део живота провео у САД службујући 53 године у неколико парохија, ширећи православље и реч Божију. Најдуже је био свештеник у Цркви „Светог Саве“ у Гери, где је водио акцију куповине земљишта и успешно изградио нову цркву у Мерилвилу.

Аутор је неколико књига, од којих треба издвојити капиталну монографију о митрополиту новограчаничком Иринеју (Ковачевићу) под насловом „Раде Неимар слободног српства“. Важи за доброг познаваоца прилика у СПЦ и хроничара о животу и раду српске популације у САД.
Књигу „Шта је Црква“ можете наручити позивом на број +381638286185 или путем мејла редакције портала „Тамо далеко“:  redakcija@tamodaleko.co.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *