Основано удружење Срба „Михајло Пупин“

Опис фотографије није доступан.У норвешком Фредрикстаду je недавно основано Удружење Срба и пријатеља Србије Викен „Михајло Пупин“, названо по великом знаменитом српском и светском научнику који је својим научним открићима и патентима задужио данашњу цивилизацију.

Реч је о добровољној, неполитичкој и независној организацији, чији је циљ неговање српске традиције и културе, очување језика и идентитета Срба у Норвешкој као и развијање пријатељства и међусобне сарадње српског и норвешког народа. Удружење је отворенои за све људе добе воље, а важна делатност Удружења биће и хуманитарни рад.

Циљеви, удружења „Михајло Пупин, како наводе оснивачи, оствариваће се кроз разне форме као што су: састанци, предавања, саопштења, акције, спортска такмичења, излети, дружења и разни видови међусобног помагања, сарадња са другим српским удружењима, како у Норвешкој тако и у свету, сарадња са друштвеним и државним институцијама у Норвешкој, Србији и Републици Српској, као и неким другим земљама света где Удружење буде имало интереса.

One thought on “Основано удружење Срба „Михајло Пупин“

  • 2. фебруар 2021. at 09:14
    Permalink

    Pozdravljam i podržavam osnivanje ovog udruženja. U današnjem vremenu, ali i u budućnosti, potrebno je negovati kulturne tradicije rodnoga kraja, razmenjivati iskustva, ostvarivati prijateljske odnose sa narodima iz celog sveta, pomagati u nevoljama i doprinositi u očuvanju svetskog mira. Želim vam uspeh od srca!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *