Oproštajni govor efendije nad odrom srpskog prote

Rahim efendija Miratović, beranski imam, održao je oproštajni govor nad odrom protojereja-stavrofora Dragana Ristića na groblju u Beranama.

Govoreći o njihovom prijateljstvu, koje je nadvladalo verske razlike, Miratović je istakao da je sa Ristićem bio pre svega dobar prijatelj.

„Posebno mi je ovaj čovek ušao u dušu, što je imao poverenja u mene. Kad mu je bilo teško, osim porodice, ili možda par vas, sa mnom je to delio“, saopštio je on.

Ovo je primer da verske razlike nisu prepreka istinskom prijateljstvu, konstatuje se na Fejsbuk stranici Bijelo Polje online.

Mnogo pozitivnih komentara je prikupio ovaj video, tako je jedan gospodin napisao: „Hvala dragom Bogu Allahu Dželešanuhu da vidimo nešto normalno i nešto ljudsko među normalnim ljudima, a ne samo nekakve podele. Da je Draganu laka zemlja, a efendiji i ostalima dug život. Brate, ovo je pravi suživot i poštovanje kao nekada.

Na to je replicirala Danijela: „Mi smo u suštini jedan dobar narod, ali su nas političari sa ciljem zavadili. Kad je nekom život u pitanju svi smo tu da pomognemo, ne gledamo ko je i odakle. Duboko poštovanje efendiji. Svako dobro od Gospoda“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *