Srpkinja čiji nakit nose holivudske „zverke“

CLEO ENGAGEMENT RING YELLOW GOLD AND WHITE DIAMONDGREEN DREAM EARRINGS YELLOW GOLD AND EMERALDSJelena Behrend je osamdesetih otišla u Ameriku i tamo napravila odgormnu karijeru – ona pravi ekskluzivni nakit koji obožavaju holivudske zvezde.

Za Jelenu Behrend malo ko je čuo u Srbiji i šire u regionu, ali zato za nju u Holivudu i te kako znaju. Vrsna umetnica rođena 1968. postala je čuvena dizajnerka nakita koji nose holivudske zverke.
Jelenin nakit predstavljen je u prestižnim časopisima Rolling Stone, Numero, Bazaar, Essence, New York Times Magazine. Nosili su ga Kristina Agilera, Leni Krevic, Džastin Timberlejk, Džesika Bil, Bijonse, Serena i Venus Vilijams, Dženifer Lopez, Gven Stefani, Gvinet Paltrou…
A kako je sve počelo?
Jelena je emigrirala u Sjedinjene Države 1988. godine. U Srbiji se prethodno bavila pisanjem, ali u dalekoj Americi ipak se okrenula drugačijoj umetnosti da bi se izrazila. „Odrastala sam u komunističkoj Srbiji 70-ih godina, a u petom razredu imala sam sjajnog nastavnika tehničkog obrazovanja. Radili smo crteže i pravili stvari sa njim u radionici. Tamo sam napravila svoj prvi prsten, od kocke drveta.
Morala sam da ga izbušim i poliram. Završila sam ga u veoma lepoj zelenoj patini i utisnula mu brojeve“, kazala je za Vanity Fair. U
Jacqueline's ring yellow goldNjujork je došla 1991. godine. Tamo nije išla u umetničku školu, bila je potpuno samouka. I dalje radi na isti način: gleda oko sebe, posmatra i onda stvori nešto. Nakit je u početku prodavala na pijacama.
„Preselila sam se u Los Anđeles, gde sam počela da radim sa majstorom nakita, a zatim se vratila u Njujork i otvorila svoj prvi studio. U to vreme već sam radila veleprodaju za velike kompanije i robne kuće.“Signature Links Bracelet
Njeno ime i studio danas su simbol za kvalitet i prestiž. Njen ručno rađeni nakit Holivud prosto obožava. Behrend je poznata u modnim krugovima po uniseks komadima kojima nije odolela ni Madona.Jelenina vodilja je ekskluzivnost.
Za razliku od nakita koji se masovno proizvodi, njene kreacije su rezultat pedantne izrade i posvećenosti detaljima. Svaki komad je jedinstveno dizajniran i odražava fuziju njene umetničke vizije i individualnosti klijenta.
Prstenje i burme koje Jelena pravi koštaju od 500, pa do preko 3.000 dolara, a ogrlice i preko 13.000 dolara.
Izvor: Zadovoljna

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *