Srđanov sam dužnik do kraja života

Kao i prethodnih godina, i ove godine Alen Glavović doputovao je iz Švedske u rodno Trebinje i zajedno sa svojom suprugom Fatimom posetio grob svog prijatelja Srđana Aleksića, koji je, kako kaže, dao svoj život da bi on danas živeo.

-Svake godine približno u isto vreme dođemo u Trebinje i posetimo Srđanov grob zajedno s čika Radom. Srđan je dao život spašavajući mene i dužan sam do kraja života da dolazim na njegov grob i kao čovjek i kao familija, a nadam se da će to nastaviti i moja deca. Ja sam mu zahvalan, ali i tužan jer je on morao dati život za mene, morao je umreti da bih ja živeo – rekao je Glavović na Srđanovom grobu, piše Avaz.

Srđanov otac Rade kaže da mu je uviek drago sresti Alena i prisetiti se zajedničkih uspomena.

-I ove godine sam na groblju zajedno s Alenom i njegovom ženom kod našeg Srđana. Dođemo da popričamo, prisetimo se onog opakog vremena, ali razgovaramo i o tome kako je Srđan svojim delom uticao na ljude da budu razumniji, da shvate šta je dobrota, šta je čovjek. On tako živi u ljudima koji su ga prihvatili i usvojili – istakao je Rade.

Podsetimo, Srđan Aleksić umro je 27. januara 1993. godine od posledica povreda zadobiјenih 21. januara, kada je pokušao i uspеo da odbrani svoga prijatelja i druga Alena Glavovića od grupe naslinika-vojnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *