Новчане награде општине за 1.500 ученика

Сви ученици средњих и основних школа у Великојн Плани који су прошлу школску годину завршили са одличним успехом из општинског буџета су добили по 10.000 динара

Општина Велика Плана је и у години на измаку наставила да обара рекорде по броју студената и ученика који су добили финансијску помоћ локалне самоуправе. Било кроз додељивање стипендија, било кроз уручивање новчаних награда.

Сви ученици средњих и основних школа који су прошлу школску годину завршили са одличним успехом из општинског буџета су добили по 10.000 динара.

Награду, чија исплата је извршена преко школа, добило више од 1.150 ученика основних и 250 ученика средњих школа.

-Урадили смо праву ствар. Да сте само видели како су се деца обрадовала, колико су они и њихови родитељи били поносни због њиховог одличног успеха  и због тога што се њихова општина сетила да их награди за добро учење – каже Душан Марић, председник Скупштине општине и подсећа да су ове године, 27. јануара, први пут у историји сви ученици на територије општине добили и поклоне за школску славу Савиндан, који су купљени из општинског буџета.

На лепо организованим свечаностима, којима су присуствовали и родитељи,  награду је примило 379 ученика ОШ „Свети Сава“ у Великој Плани, 118 ученика ОШ „Академик Радомир Лукић“ у Милошевцу, 98 ученика ОШ „Вук Караџић“ у Крњеву, 147 ученика ОШ „Радица Ранковић“ у Лозовику и 122 ученика који знање стичу у ОШ „Други шумадијски одред“ у Марковцу, затим ученици ОШ „Карађорђе“, ученици Гимназије, Техничке и средње Економско-угоститељске школе.

-Награду ћемо додељивати сваке године. На Дан државности. Циљ нам је да нашу децу мотивишемо да добро уче и да своје родитеље на крају школске године обрадују не само са петицама већ и са скромним џепарцем. Подсећам да је Србија младима од 16 до 29 година већ исплатила по 100 евра помоћи. И државна помоћ и општинска награда добрим ученицима не би биле могуће да садашње државно руководство одговорном политиком, није успело да опорави привреду која је у време претходне власти била на коленима – каже Игор Матковић, председник општине Велика Плана.

Матковић подсећа да је Општина ове године донела још једну одлуку која је обрадовала младе у Великој Плани.

-У додели општинских стипендија студентима укинули смо имовински цензус. Као и ранијих година, стипендију ће добити сви студенти који имају просек оцена најмање седам, с тим што су ове године стипендију добили сви студенти без обзира на висину прихода њихових родитеља.

Подсећамо, ова поморавска општина је ове године доделила и рекордних 230 студентских стипендија.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *