Spomenik Bati Živojinoviću u Sopotu

Слика може припадати скулптураUz muziku iz filma „Valter brani Sarajevo“ juče je, na platou ispred Centra za kulturu u Sopotu, otkriven spomenik legendarnom jugoslovenskom i srpskom glumcu Velimiru Bati Živojinoviću (1933-2016). Bronzana skulptura slavnog umetnika delo je vajara Ranka Đankovića.

-Bata je bio ljubimac ženskog sveta, od koleginica iz zanata, do hiljada obožavateljki. Na pitanje kako je to Lula podnosila, umeo je šeretski da odgovori „više je verovala meni nego svojim očima“. Nije se libio da obelodani svoj izbor šampionke sveta u lepoti. To je, doduše učinio tek 2011. godine, kada je objavljeno da je preminula Elizabet Tejlor. I sam je rekao da su se njegovi dečji snovi ostvarili kada ju je video uživo i proveo mesec dana u susednoj baraci, na snimanju „Sutjeske“. Tu je Bata delio kadar sa njenim suprugom Ričardom Bartonom.
Kada je otkrivanje statue pozdravljeno gromoglasnim aplauzom, usledilo je fotografisanje pored Bate, a ceo događaj uveličao je nastup dečjeg hora i folklora, koji je izveo splet narodnih igara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *