Новаков син Стефан освојио први турнир

Стефан Ђоковић, наследник светског броја један у тенису Новака Ђоковића, кренуо је очевим стопама и освојио први турнир. Иако је реч о малом клупском турниру у Београду Ноле после тријумфа у Риму није крио одушевљење и што је његов син ушао у свет тениса.

Одмах после финала у „вечном граду“, на конференцији за штампу, на питање новинара како му се чини то „заједничко путовање са две обавезе, и као тенисер и као родитељ“, осмехнуо се, па рекао:

-Па, то путовање је успешно, мој син је освојио турнир данас! Управо сам добио ту вест и то је (уз Новаков успех у Риму) један двоструки, Сунцем обасјан успех. Мислим, то је био један врло мали турнир, у оквиру клуба, не значи то (такмичарски) много, резултат је стварно секундаран, али је лепо видети га како игра – почео је најбољи тенисер света.

Онда је открио неке занимљиве детаље о сину:

–Причали смо баш ових дана о неким рутинама, о стварима које треба да уради пре меча. Уводио сам га, на неки начин, у овај свет. Било је занимљиво гледати његове реакције. Јер, наравно, деци морате да причате на њиховом језику, па и када се ради о стварима за које ја мислим да би могле да му буду од користи. Знате, први званични турнир, или меч, увек остане у сећању. Зато сам јако желео да ужива на терену. Недуго после тог нашег разговора, он је већ био на „деветом небу“, са свом подршком породице коју је могао да добије – рекао је Ноле.

Томе је, готово у даху, додао:

-Мислим, нисам никада од њега захтевао да игра тенис, ниједан једини пут. Никада то нисам радио. Све је то, заиста, његова лична жеља, да изађе на терен. Па, ако жели да истраје на том путовању, и ја ћу бити уз њега. Наравно, бићу одушевљен ако се буде бавио тенисом.

На крају је истакао шта је за њега важно у ономе што се дешава његовом сину:

-Синоћ када смо причали, а било је касно, он ми је показивао форхенде и бекхенде, како ће се дан касније кретати… Све је то изводио без рекета, стварно је било слатко видети га. Ја сам то исто радио када сам био клинац, и сада видим радост у њему, ту чисту емоцију и љубав према овом спорту – закључио је Новак Ђоковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *