Ko to Beogradu i Srbiji preti bombama?

Proteklih nedelja u Beogradu, ali i širom Srbije sve više dojava o postavljenim eksplozivnim napravama u školama, tržnim centrima i svim većim objektima. Samo tokom današnjeg dana javljeno je da su navodno postavljene bombe u 97 beogradskih škola,Beograđanci i Niškom aerodromu Konstantin Veliki.

Najnovije dojave pratio je mejl napisan na ćirilici pod naslovom „Na teritoriji škole postavljena je ogromna količina eksploziva“. Sadržaj mejla prenosimo u celosti.

„Čudan osećaj smirenosti kao da čekamo normalan dan, ista rutina kao i uvek. Mrzimo sebe, ali želimo da povredimo svakoga ko nam se nađe na putu. Osećaj da je sve oko sebe samo san nas ne napušta. ne vidimo razloga da pišemo nešto drugo. Na kraju, možemo reći da nismo prvi i daleko od poslednjih. Ubijaće vas automobilima, bombama, noževima, svime što vam dođe pod ruku. Ološ poput nas uništiće sve oko sebe, jer je svet truo, svi ste truli iznutra.“

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da je veliki broj osnovnih škola u Beogradu, njih 97, kao i pojedine srednje škole, jutros dobilo dojave o bombama.

„Nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola, utvrđeno je da su dojave o postavljenim bombama bile lažne. Učenici su vraćeni na nastavu, a u školama gde bezbednosni pregled još traje, učenici su poslati kućama. Nakon završenog KD pregleda škola učenici će biti vraćeni na nastavu“, navodi se u saopštenju.

Posle dojava o bombama radnici Beograđanke izašli su ispred zgrade. Policija, vatrogasci i Hitna pomoć su na niškom aerodromu Konstantin Veliki zbog dojave da je u ovoj vazdušnoj luci podmetnuta bomba. Kako saznajemo, vrši se provera prostorija aerodroma ali nije bilo  informacija da li je došlo do odlaganja letova.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *