Нестала српска ракија за Путина

Ракија „Сербка“ која је доспла и у кухињу администрације руског председника Владимира Путина, нестала је из складишта дестилерије „Савићевић“ код Ивањице.

Како наводе у дестилерији, украдено је 2.000 литара ракије намење за потребе протокола председника Путина, због чега се у случај умешало и Више јавно тужилаштво у Краљеву.

Резултат слика за дестилерија савићевићКриминалистичко одeљење у Ивањици је по налогу тужилаштва покренуло истрагу, те су на информативне разговоре приводили више лица, а истрага се наставља. Како Инфолига незванично сазнаје, на испитивање су више пута привођени Р.С. (51) и Г.М. (55), који су били запослени у дестилерији.
Према првим информацијама из истраге, сумња се да су радници дестилерије крали ракију „на ситно“, односно сваког дана помало. Пошто су количине биле мале, то се није примјећивало.

Власник је након одређеног периода посумњао да му нешто фали и направио је обрачун. Резултати су га фрапирали јер се испоставило да недостаје 2.000 литара ракије у вредности од око 50.000 евра. У међувремену, из дестилерије „Савићевић“ поручују да ће дати новчану награду свакоме ко има проверене информације о крађи ракије.

Ова дестилерија већ пет година сарађује са Руском Федерацијом где за администрацију председника Путина испоручује ову специјално третирану ракију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *