Nastavak akcije „Jedan od hiljadu“ za srpske heroje

Rukovodstvo srpsko-američke humanitarne organizacije „Spasimo srpsku decu“ je nakon uspeha akcije odavanja priznanja borcima sa Košara i Paštrika i onima koji su učestvovali u proboju Koridora 92. godine odlučilo da nastavi akciju odavanja priznanja tim herojima srpskog naroda i da akcija „Jedan od hiljadu“ poprimi trajni karakter. Mnogima od ih boraca je, na žalost, potrebna pomoć u materijalnom i zdravstvenom smislu a najviše im znači priznanje i poštovanje koje su im uputili naši ljudi iz dijaspore, za svu žrtvu koju su pokazali u odbrani naše zajedničke otadžbine.

„Veliku zahvalnost organizacija „Spasimo srpsku decu“ duguje srpskoj dijaspori u SAD koja se odazvala pozivu na pomoć borcima i što je manifestacija u Beogradu bila tako uspešna. Sada planiramo da sličnu manifestaciju održimo u Banjaluci kao priznanje borcima u odbrani srpskih teritorija izvan Srbije. Već smo u razgovorima sa generalima, oficirima i borcima iz Republike Srpske i nekadašnjih srpskih krajina“ rekao je Miloš Šupica, osnivač ove organizacije, povodom nastavka akcije „Jedan od hiljadu“.

On je pozivao i srpsku dijasporu iz Australije, Evrope, Kanade, Južne Amerike, Azije i Afrike da zajednički odaju počast i priznanje ovim borcima. Da ih, između ostalog, kako je istako, proglase za Heroje srpskog naroda.

„Koristim priliku da pozovem sve one iz srpske dijaspore širom sveta koji su spremni i imaju mogućnosti da nam se priključe u realizaciji drugog dela akcije „Jedan od hiljadu“. Ako neko može da animira našu dijasporu u svojoj zemlji i da pomogne u plasmanu informacija putem medija, kao i ako neko želi da se uključi na bilo koji način, može da nam se javi na mejlove: directeffectusa@gmail.com (Miloš Šupica), predrag.karasovic@gmail.com (Predrag Karasović), navodi se u saopštnju organizacije „Spasimo srpsku decu“ i na kraju dodaje:

„Pokažimo našu slogu i zahvalnost prema svima onima koji su se borili za srpstvo i sve ono što je srpsko. Uradimo to bratski, baš onako kako su se ti heroji borili u odbrani Otadžbine. Udružimo se pod sloganom „Samo sloga Srbina spasava“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *