На Флориди се веселило 5.000 Срба

У Клирвотеру на Флориди у организацији парохије Светог Ђорђа, завршен је традиционални, 23. по реду Српски фестивал, на коме је током три дана више од 5.000 људи уживало у традиционалним српским јелима и ђаконијама уз разноврстан музички програм. 
Прве вечери госте је забављао локални рок бенд „Бистра Вода“ са гитаристом Илијом Вуковљаком. Другог дана на великој бини смјењивали су се фолклорни састави из десетак земаља својета, као и балерине из овдашње школе коју води директорица Душанка Иванов.
У дворани је организована и поставка Српска етно соба, где су биле изложене српске ношње, предмети из српске куће, и други историјски прилози. Генерални спонзор ове изузетно успешне српске феште била је компанија South trand Inc, Недељка и Леле Мочевић, а фестивал су увеличали својим присуством уважени гости Обрад Кесић, представник Републике Српске у Вашингтону, и Оливера Николић, саветник у амбасади БиХ у САД.
Са српске феште над фештама извештавала је и Радио-телевизија Србије. Ево како је то оком камере видела екипа РТС-а и репортер Александар Жигић.
Праћење 23. по реду Српског фестивала у Клирвотеру на Флориди подржала је и помогла Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Владе Србије.

.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *