„Иза маске“ оком камере деце и младих

Дечји културни центар Београд по шести пут организује конкурс за Национални фестивал дечјег видео клипа КИДИКЕМ. На конкурсу могу учествовати деца и млади узраста од 9 до 16 година, са својим ауторским филмовима кратке форме (видео клиповима), у трајању до три минута. Tема фестивала 2021. године је „Иза маске”.

-С обзиром на изузетно интригантну тему овогодишњег фестивала, од учесника очекујемо да кроз кратки филм или видео клип прикажу какве тајне и недоумице се крију иза маске коју носе. Занима нас како се осећају, шта их тишти, а шта разгаљује, какве се жеље, страхови, ишчекивања и наде скривају иза маске. Око камере нема границу, нема маску, око камере све види и зато се деца и млади позивају да камером забележе своја осећања и ставове – каже Марија Милановић Лазаревски, уредница фестивала.

Фестивал КИДИКЕМ биће одржан 6. марта 2021. године, у Дечјем културном центру Београд, Таковска 8, а рок за пријаву на конкурс је 1. март 2021. године. Циљ фестивала је да се код деце кроз уметничку праксу покрене хумана и креативна страна у примени технологије. Стварајући кратке форме видео записа, деци се пружа прилика да изразе своје мишљење на задату тему. Филмове ће оцењивати стручни жири, али ће у обзир бити узет и број прегледа филма на Youtube каналу ДКЦБ.

Ауторе најбоље пласираних видео клипова очекују вредне награде. Званичне награде, које додељује главни жири фестивала су Гран-при фестивала – Златни кадар и Најгледанији видео клип на Youtube каналу ДКЦБ као и пет Специјалних признања – диплома. Пропозиције фестивала налазе се на сајту www.dkcb.rs  а све додатне информације могу се добити путем мејла kidikem@dkcb.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *