На дан злочина у Котору шаховница

У Котору је на дан дан обиљежавања 25 година од ове злочиначке акције „Олуја“ истакнута хрватска застава, па се стиче утисак да је то урађено са циљем да се испровоцира српско становништво те општине као и они који осуђују хрватску војску због тада почињених злочинС, пише Ин4с.

Ипак, када се узме у обзир да црногорски званичнци  присуствују церемонији прославе „Олује“, истицање застава не изненађује. То само показује колико овај режим потпаљује фашизам у Црној Гори, па се тако у последње вријеме често могу прочитати пријетње разним „олујама“, „тракторијадама“, селидбама…

Подсјетићемо и на један од последњих примјера како режим прославља и велича фашизам. Наиме, Јавни сервис Црне Горе, РТЦГ, Дан побједе над фашизмом почео је “прославом” на врло аутентичан начин – промовишући и величајући фашизам! Одмах након званичне химне Црне Горе коју је иначе написао усташки сарадник Секула Дрљевић, програм је настављен пјесмом Марка Перковића Томпсона – освједоченог промотера усташке, фашистичке идеологије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *