Српкиња алфа и омега Имиграната

Када споменемо реч имигранти, одмах помислимо на дошљаке, све оне који имигрирају у Аустралији. Делимично је тачно, у овој причи ради се о мигрантима, музичарима који су дошли у Аустралију пре пар година. Њихово порекло је из разних земаља: Јерменија, Бразил, Ирска и Непал. Сигурно се питате: “Aли шта то има везе са Србијом у овој причи и на који начин су ови музичари повезани са нашом заједницом?”

Повезани су зато што их води наша жена Вишња Стојаковић, Београђанка из Сиднеја, која је менаџер бенда Имигранти. Прво смо упознали чланове бенда и слушали њихову музику, коју су послали локалном радију, а онда смо сасвим случајно у причи открили да иза њих стоји наша пословна жена која им даје ветар у леђа и организује цео бенд.

Поразговарали смо са певачем, текстописцем и гитаристом бенда, Дареном Брауном, о овој мултикултурној групи и како су пронашли Вишњу Стојаковић.

За Вишњу сам чуо од других пријатеља музичара и требало је дуго да је придобијем. Успешна је пословна жена, нема много времена, није уопште лако организовати сусрет са њом. Када смо је убедили да нам да шансу да се покажемо, у почетку нам је дала пробни период од 3 до 6 месеци да се покажемо – каже Браун.

Сада када радите са Србима, кажите нам о томе како их доживљавате као личности, карактере?

Одушевљен сам са српском културом, кухињом, музиком. Срби ме по карактеру много подсећају на Ирце. Имамо доста сличности. Понос, упорност, кад нешто обећамо, урадићемо све да одржимо обећање. То нам је у природи и вама и нама. Нисмо могли бољег менаџера да нађемо. Вишња се заиста бори за нас да нас пробије као релативно нови млади бенд, иако је то сада мало теже због КОВИД-а, али где год имамо шансу да свирамо и певамо ми смо пресрећни и захвални.

Групу ’Имигранти’ чине: водећи вокал и гитариста Дарен Браун пореклом из Ирске, бубњар Лукас Толентино из Бразила, водећи гитариста Назо Назарјан из Јерменије (касније живео са фамилијом у Сирији)и басиста Сузен Раџ Бајрачарја са Непала.

Звук ‘Имиграната’ мало подсећа на групе Бон Џови, Деф Лепард, Ганс енд Роузис и Ред Хот Чили Пеперс, док су на чланове бенда велики утицај у музичком жанру имале групе: Фу Фајтерс, Аудиослејв, Лед Цепелин, Перл Џем, Тин Лизи, Саундгарден и група Квин.

Затим смо питали Вишњу како јој се допада улога менаџерке у мултикултурном рок бенду.

Одлично је, задовољна сам, момци су заиста дивни. Мада дуго ми је требало да пристанем, јер заиста немам времена, али кад су рекли да су имигранти, онда нисам могла да их одбијем – насмејала се Вишња од срца.

Сад смо сви петоро из различитих земаља. Што се традиционалне музике тиче, одмах смо упоређивали балканску музику са ирским фолклором и јерменском традиционалном музиком и открили да ту има неких заједничких нота, неке препознатљивости у мелосу, нечег сличног музици из наших земаља. Али смо се сви брзо зближили и добили утисак као да се знамо годинама. Бенд жели да се посвети музици, зато желе да ја организујем њих и све у вези њихове музике, свирке, што мени не представља проблем пошто сам годинама била продуцент и менаџер на другим креативним пројектима. Али када је добро друштво у питању и када слога влада онда је све лако. Ја сам увек за мир и хармонију у тиму. Ако тога има, онда нестају све баријере и све је могуће. Свако има своју улогу у бенду, ја им не наређујем, већ се са њима договарам и подстичем их да остваре све што су наумили. Заједно смо у овоме и они су мене прихватили као петог члана бенда.

Имигранти су аустралијски рок бенд, који је основан 2018. године у Сиднеју. Бенд је јединствени спој класичних стилова савремене музике и класичног рока.

Посебан је доживљај када Имигранти наступе на бини. Нећете веровати, њихова енергија је толико моћна и магнетна, што одмах привуче публику да буде део ове узбудљиве и забавне арене, једног рок програма на нивоу. Имигранти су као бенд забавни, упечатљиви и професионални. Публика жуди за њиховом рок музиком која подсећа на 80-те и осећају добре вибрације као и огромну енергију од овог младог, мултикултурног и динамичног бенда.

Током наступа, учешће публике увек појачава атмосферу, коју бенд у позитивном смислу употреби тако што их позива да играју, певају, скачу и вриште, док им срце игра од узбудљивих песама за скакање и романтичних рок баладa за плес.

Текстописац, певач и гитариста, Дарен Браун, има посебан начин да се пробије до сржи емоција слушаоцима и публици. Даренове песме увек садрже неко дубоко значење и носе важну поруку са собом. Дарен оставља дубоки утисак на публику пошто пева из душе, а публика то одмах осети. Глас му је помало храпав али интересантан. Зна и како да успостави везу са публиком док је на бини, јер их често позива да заједно са њим певају рефрен. Након свирки, публика Имиграната поставља слике о њима на друштвеним мрежама, пишући сјајне критике.

Носталгична рок музика Имиграната и даље је аутентична и препознатљива, са упечатљивим мелодијама, предивним вокалом, моћном ритам секцијом и очаравајућим звуком соло гитаре.

У септембру 2020-те, Имигранти ће објавити свој први ЕП, мини ЦД под називом Имигранти. Ако живите у Сиднеју, видећете их у Хајд Парку викендом како свирају своје нове песме, а после КОВИД-а, свираће на локацијама и фестивалима у Новом Јужном Велсу и широм Аустралије.

Веб сајт Имиграната:https://www.theimmigrantsmusic.com/

Фејсбук страница бенда:  https://www.facebook.com/theimmigrantsmusic

Текст:Биљана Летић/Српски глас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *