Месец посвећен Ивани

Основна школа „Зага Маливук“ из Београда и Редакција „Абучника идентитета“ чуваће успомену на прерано преминулу Ивану Савић-Ванић (41). Ова изузетна и племенита жена оставила је дубок траг у овој школи и емисији која негује истинске вредности српског народа и чији је аутор, па је потекла заједничка иницијатива о орагинизацији „Иваниних дана“.
Фотографија корисника Ljiljana Savic PantelicОва манифестација, како је предвиђено, трајаће месец дана, а почеће са Европским даном језика, 26. септембра, отварањем изложбе о дечијем стирпу и гостовањем једног од адвоката из Куће правде Стразбур, који би објаснио како је Савет Европе у Стразбуру установио Дан језика.
Током „Иваниних дана“ одржаће се књижевно вече са др Јованом Јањићем, писцем биографије о патријарху Павлу, предвиђено је предавање и о чарима преводилачке струке, у коју је своје знање уткала и Ивана Ванић-Савић, а затим и наступи више професора и новинара.

Ипак, акценат и посебан фокус је на ђачком стваралаштву. За најбоље награде обезбеђује редакција „Азбучника идентитета“, а супруг покојне Иване, адвокат Предраг Савић и њихов син Реља даривали су школу уметничким сликама и књигама за ђачку библиотеку. Завршна свечаност предвиђена је за доделу признања, а обележиће је и изложба слова „Азбучника идентитета“ академског сликара Милоја Митровића.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *