„Опленац“ исплео још једну „Српску причу“

Српско kултурно-уметничко друштво „Опленац“ из Торонта (Канада), у организацији Културног трга из Мајамија, наступилo je у прелепом културном центру у граду Авентура на Флориди и испричало кроз игру и песму још једну „Српску причу“, како су назвали своју кореографију.

Дугоочекивани њихов концерт људи са балканских простора, који живе на Флороди, дочекали су са нестрпљењем, знајући да им у госте долази једна од најбољих фолклорних ансамбала у дијаспори, са традицијом дугом више од три деценије. И заиста сви који су дошли нису се покајали, јер су на делу видели врхунске играче, који су их на тренутке остављали без даха и приредили им прави празник за очи и душу.

ИСПРЕД АВЕНТУРЕ: Задовољна и публика и организатори

-Концерт СКУД-а Опленац (Торонто, Канада) у испуњеној дворани културног центра у Авентури (Флорида, САД) је протекао у прелепој атмосфери испуњеном енергијом балканског региона и завршен је уз песму “Тамо Далеко”. Публика је са одушевљењем, уз овације, стојећи поздравила играче и оркестар и наградила их вишеминутним аплаузом – пренео је за наш портал утиске са Флориде Горан Јовановић, један од оснивача и идејних твораца независне организације „Културни трг“.

Једна за другом смењивале су се игре из Гњилана, Ниша, Циганске љубавне игре из Војводине, шопске, влашке, игре из Црне Траве, било је ту и момачког надигравања, а на крају је све „зачињено“ сплетом народних мелодија.
„Опленац“ је још једном тако потврдио да ласкаве оцене које добија нису случајне и да епитет најгледанијег српског културног догађаја на северноамеричком континенту, који их прати сасвим заслужено носе. Погледајте делић атмосфере из културног центра Авентура:

Праћење наступа „Опленца“ помогла је Управа за сарадњу са дијспором и Србима у региону Министарства спољних послова Владе Србије

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *