Englezi pale stubove 5g mreže

U nekoliko gradova u Velikoj Britaniji zapaljeni su stubovi mobilne telefonije i došlo je do zlostavljanja inžinjera zbog neutemeljenih teorija o povezanosti koronavirusa sa 5G mrežom, saopštili su britanski mobilni provajderi.

Nakon što su fotografije stubova u plamenu postavljene na društvenim mrežama, provajderi su istakli da je širenje takvih glasina „zabrinjavajuće“. Stubovi su zapaljeni u Sparkhilu, Birmingemu i Melingu, prenosi Tanjug.

Sekretarijat za digitalne tehnologije, kulturu, medije i sport saopštio je da je upoznat s tim da se na internetu šire netačne informacije o 5G tehnologiji. Fejsbuk je uklonio stranicu na kojoj su prikazane fotografije sa zapaljenim tornjevima za prenos 5G tehnologije, uz podsticanje drugih da urade isto.

Kompanija Mobajl UK je navela da još više zabrinjava to što pojedini ljudi zlostavljaju njene radnike i prete da će oštetiti infrastrukturu zbog tvrdnji o 5G tehnologiji.

„To samo negativno utiče na sposobnost naše industrije da održi operativne kapacitete mreža za podršku masovnom radu od kuće i dostupnost hitnih službi“, istakla je kompanija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *