Лула правде

Пише: Мишо Вујовић

Они су шверцовали народ попушио. Њихово богаство стечено криминалом оставило је крваве трагове не само у Беглуку који су одвојили одвајајући се од разума, већ много шире. Почели су са дуваном на глисере и шлепере, наставили са кокаином на тоне и бродове.

Ни дубину понора није лако измерити ако би се регистровали сви конзументи опијата. Дувански дим, кокаинска прашина, фантомски послови, велике трансакције, оф шор перионице, долазе на наплату.

Хапшење директора полиције, бившег и дугогодишњег првог пендрека Црне Горе Веселина Вељовића, ризничара многих тајни друга Шефа, прети да искомпромитује непроценљиво демократско наслеђе и да заруши пут Црне Горе у Европу.

“Плашим се да ће Вељовићево хапшење , тотално руинирати углед Мила Ђукановића: најпре блиске му судије затим кумови сада Вељовић ако наставе овако ризикују да га озбиљно искомпромитују пред светом”, каже кроз смех Баја, добар познавалац наших прилика и неприлика.

Вишедеценијско понижавање народа, забрана права на коришћење језика, промена симбола, дискриминација неподобних грађана, силовање историје, препакивање свести, батинашко и репресивно управљање државе сејањем страха, криминализација институција, терор над духовним наслеђем, покушај разбијања јединства цркве, пљачка државе, трговина дрогом и цигаретама, убиства новинара и часних полицајаца, крвави обрачуни нарко кланова само су делић политичке заоставштине једног човека и његовог канцерогеног апарата.

“Најтрагичније је што су добрим делом обезличили народ. Узели им и оне мрвице части што силом, што уценом или разним безилазима у које су многе гурнули.
То само могу животиње да ураде свом народу то не вјерујем да је ико овако уништио све вриједности за тако мало времена па још без рата…

Тај феномен мржње према сопственом народу је за озбиљну научну студију”, сматра мој искусни друг, наглашавајући хипокритичку тачку феномена бусања у груди јуначке, заклињања у морал и поштење, али у исто време спремност да за ситну привилегију или пар крупнијих новчаница, уништи и најближег сродника.

Некада једнородан и једнодушан народ сведен и подељен на пребројавање по принципу : у десни тор овце обележене црвеном у леви плавом бојом.
Елем, изјава министра полиције да је бивши директор полиције био дојављивач мафији аналогна је атаку на образ Мила Ђукановића. Ако је први полицајац био цинкарош и дојављивач логика нас наводи на више питања али њима нека се бави тужилаштво, али се и јавност мора запитати.

Да ли држава функционише као картел?

Постоји ли уопште држава у правном и социјално социолошком смислу? Ако је шеф полиције цинкарио мафији ко је глава мафије? Вељовић то сигурно зна! Можда није водио прецизну али неку евиденцију свакако јесте. У његовим рукама је кантар : ко ће колико попушити!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *