Lažni intervju sa Mihaelom Šumaherom

Porodica Mihaela Šumahera najavila je tužbu protiv nemačkog nedeljnika Aktuele zbog lažnog intervjua sa sedmostrukim svetskim šampionom Formule 1, objavio je Rojters.

Novinari ovog nedeljnika koristili su veštačku inteligenciju kojoj su postavljali pitanja kao da je u pitanju Šumaher. Aktuel je na naslovnoj strani velikim slovima najavio razgovor sa legendarnim nemačkim vozačem pod naslovom: „Mihael Šumaher: Prvi intervju, svetska senzacija“, a ispod je malim slovima pisalo: „Zvuči varljivo stvarno“.

Rojters navodi da su nemački novinari iskoristili „Al četbot“ kompjuterski program, koji je odgovarao na pitanja. Nemački mediji navode da je porodica slavnog vozača šokirana ovim potezom i najavila je tužbu protiv nedeljnika.

Mihael Šumaher je 29. decembra 2013. godine pretrpeo nesreću na skijanju u Francuskoj, posle čega je mesecima bio u indukovanoj komi, iz koje je probuđen u junu 2014. i iz Grenobla prebačen u svoj dom u Švajcarskoj. Porodica slavnog vozača od tada čuva njegovu privatnost, a zvaničnih informacija o zdravstvenom stanju Šumahera i dalje nema.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *