Кућа Колубарске битке на конкурсу Министарства културе

Општина Мионица амбициозно је ушла у реализацију пројекта којим је предвиђена импозантна поставка посвећена Колубарској бици, јуначкој победи српске војске и подвигу Живојина Мишића којим је заслужио чин војводе.

Пројекат је вредан 44 милиона, и омогућиће посетиоцима да у 5Д формату упознају с најважнијим чињеницама војничке храбрости и детаљима бриљантне тактике која се изучава на Вест Поинту.

„Изузетно је важно да на стогодишњицу смрти војводе Живојина Мишића почнемо прву фазу реализације овог значајног пројекта за целу Србију. Захваљујући јуначкој храбрости српска војска и наш мионички војвода су се победом над надмоћном аустро-угарском војском у Првом светском рату, уписали у анале ратовања – а Србија доказала да је вредна пажње великих сила“, написао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица на фејсбуку обавештавајући јавност докле се стигло са реализацијом пројекјта  изградњу Куће Колубарске битке.

Колубарска битка широм планете симболизује борбени српски дух. Истина о Мишићу и јунацима из Колубарске битке је истина Србије.  Кућа Колубарске битке је на конкурсу Министарства културе и инфопмисања Владе Републике Србије.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *