Doživotna robija za ubicu Milana Lončara

Američka porota je ubicu mladog Srbina iz Filadelfije Džozefusa Dejvisa proglasila krivim za pljačku i ubistvo, a sud mu je izrekao kaznu teške robije

Piše: Marko Lopušina

Svih dvanaest porotnika suda u Filadelfiji je posle suđenja izreklo da je Džozefus Dejvis kriv za ubistvo Milana Lončara, mladića koji je šetao svog psa naselju Osuđen je na doživotnu robiju bez prava na žalbu. Mala je toi uteha za našu porodicu, jer je Milan stradao potpuno nevin od suludog ubice, izjavio je stric Nikola Lončar, iz Filadelfije, koji je bio dva dana na suđenju ubici.

Džozefus Dejvis je je osuđen za pljačku i drugostepeno ubistvo mladog Srbina. Milan Lončar, star svega 25 godina, koji je rođen u Vejnu, koji je bio diplomac Univerziteta Templ i tek zaposlen kao stručnjak. Dejvis je sredinom januara pucao u Lončara nakon što je pokušao da mu ukrade novčanik. A zatim je pobegao sa saučesnikom dok je Lončar ležao krvareći na ulici.

Ubica Džozefus Dejvis

Ubistvo, koje se dogodilo na ugu ulica 31. i Džezefus u januaru 2021. godine, snimljeno je video-snimkom za nadzor, što je bio ključni dokaz na Dejvisovom dvodnevnom suđenju. Iako tužilac nije imao očevidce zločina, rekao je da se na snimku vidi kako ubica nosi prepoznatljive cipele i blistavi kaiš.

-Nikada nećete zaboraviti taj kaiš i te patike – rekao je tužilac Džoan Peskatore . -Srećna sam što je porodica Lončar dobila meru pravde.

Dejvisov advokat, Daglas Dolfman, pokušao je da ubedi porote da snimak nije dovoljan dokaz da se dokaže da je Dejvis bio revolveraš i pucač. Nazivao je ovim dokazima posrednim, jer nije bilo fizičkih dokaza koje povezuju Dejvisa sa ubistvom.

Tužioci su tražili da Džozefusa Dejvisa sud osudi na smrt za ubistvo prvog stepena, tvrdeći da je namerno ubio Milana Lončara pucajući mu u grudi. Porotnici su, međutim, glasali da se Dejvis osudi za ubistvo drugog stepena, jer se ubistvo dogodilo tokom drugog krivičnog dela, pljačke mladog Srbina

Milan Lončar je upucan jedan blok od svoje kuće Breveritovn i samo nekoliko blokova od mesta gde je ubica Dejvis živeo. Lončar je dobio metak u grudi i srušio se na ulicu, dok su njegovi napadači pobegli.

-Ubica Džozefus Dejvis je bio na uslovnoj slobodi zbog prethodne pljačke u vreme ubistva i čekao je suđenje po optužbama za krađu automobila i napad na čuvara u zatvoru. On je pušten iz zatvora dve nedelje pre nego što je Lončar ubijen, što je navelo kritičare da se zapitaju kako su kancelarija okružnog tužioca Larija Krasnera i gradski sudovi rešavali te slučajeve i da li je drugačije donošenje odluka moglo da spreči zločin – pita se Nikola Lončar, rođek ubijenog Srbina iz Filadelfije.

Oba zločina pljačka i ubistvo Milana Lončara, nose automatske doživotne kazne robije za pljačkaša i ubicu Dozefusa Dejvisa. Njeog saučenik nije pronađen. Kazna doživotne robije za ubicu mladog Srbina iz Filadelfije biće potrvđena do kraja avgusta ove godine.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *