Коштуница у брвнари без струје и воде

Некадашњи председник СРЈ и бивши премијер Србије Војислав Коштуница решио је да се птпуно изолује и осами од остатка света, па је у дивљини недавно саградио брвнару, где су његовој новој супрузи Лидији и њему прве комшије лисице, зечеви и дивље свиње.

Наиме, у селу Драгољ, које се налази недалеко од Горњег Милановца, бивши председник је од пријатеља добио плац на коме је подигао кућу.

„Коштуницу у нашем селу сви воле и поштују. Скроман је и пристојан човек, желео је да нађе место где би могао да се осами, чита књиге и пише. Он не воли јавни живот. Један човек из нашег села поклонио му је плац, није желео да му прода. Видите оно брдо и вајат на врху? Е, то је његово, али до тамо ћете морати да пешачите неколико километара“ рекао је један од мештана села Драгољ, и упозорио да бивши председник не очекује госте и може да се уплаши када види репортере јер у крај где он има кућу нико не залази.

Пут до Коштуницине куће посут је ситним белим камењем уз који расту дивље купине. Недалеко од куће налази се и језерце. После неколико километара хода указује се и кућа бившег шефа државе, са које се пружа поглед који је, у правом смислу речи, неописив.

Брвнара је скромна, нема ни струју ни воду али се види да је нова, недавно саграђена.

У облиђњем селу Белановица, које се налази на раскршћу путева за Рудник, Аранђеловац и Лјиг, налази се Коштуницина кућа коју су саградиле његова мајка и тетка, а у којој такође често борави.

Испред локалне продавнице скупљају се мештани који објашњавају да је Коштуница у овом селу главна тема и наглашавају да га многи и лично познају.

Кућа који некадашњи поредседник поседује у овом селу, далеко је раскошнија од претходне, има пространо двориште као и пса у њему. Међутим, Коштуница није био ни у овој кући, а први комшија за њега има само речи хвале.

„За њега нема ништа лоше да се каже, само добро. Знамо се тридесет и пет година. Дошли смо овде малтене у исто време. У овој кући су раније живеле његова мајка и бака, фина су породица. И његова супруга Лјиљана је добра, дивни људи. Купују од нас домаће производе“ рекао је Коштуницин први комшија.

Иначе, бивши председник у овом селу има и засаде ароније и неретко окупља пријатеље који му помажу у берби.

„Пре неки викенд смо ишли код Воје да беремо аронију. Он скоро цело лето проводи у селу, води сасвим повучен живот, просто ужива. Када се окупимо уопште не причамо о политици“ рекао је један од блиских Кођштунициних пријатеља.

Текст и фотогрфија брвнаре: Курир

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *