Srbin najbolji pica-majstor na svetu

SRBIN NAJBOLJI PICA MAJSTOR NA PLANETI! Zakuvao testo bolje od Italijana, GORAN  ABRAMOVIĆ pobedio 1.000 učesnika takmičenja!Recept za picu ne postoji, iskustvo je ključ, poručuje Goran Abramović, najbolji pica-majstor na svetu. Ovaj  Beograđanin  osvojio je prvo mesto na svetskom takmičenju u pravljenju tradicionalne napolitanske pice.

„Prošle godine sam postao svetski šampion u Napulju za tradicionalnu picu Napolitanu, pravio sam picu Margaritu. U novembru je tradicionalno u Portu održana svečanost za svetske šampione, gde sam bio pozvan i gde sam pobedio”, rekao je Goran Abramović za RTS.

Dodaje da su među takmičarima u pitanju nijanse, kao i da je važno da se tog dana poklope kockice, da bude vaš dan i sve kako treba i da rezultatima pokažete da li ste najbolji ili niste.

„Recept za picu ne postoji, iskustvo je ključ. Vreme za koje radite picu je ključ vašeg uspeha. Prva i velika stvar za dobru picu je testo, najveća tajna je osećaj za testo. Zatim, namirnice koje koristite treba da budu kvalitetne, bitna stvar je pica-peć i naravno pica-majstor koji pravi proizvod nazvan pica“, istakao je Abramović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *