Korona nam uzela i Ivana Bekjareva

Danas je u 74. godini preminuo velikan srpskog glumišta Ivan Bekjarev. Bio je profesor, držao je časove besedništva, glumio je u pozorištu, na televiziji, išao na sve utakmice svog voljenog kluba, imao je neverovatnu energiju. I glumio je maltene do poslednjeg dana.
Rođen je u Beogradu 1946. godine, a završio je Šestu beogradsku gimnaziju i nakon toga upisao Fakultet dramskih umetnosti u generaciji sa Josifom Tatićem i Milanom Gutovićem.
Odigrao je više od 150 uloga u pozorištu i preko 50 na filmu, a najveću slavu stekao u serijama. Svi ga znaju barem po ulogama Stevice Kurčubića i Boška Despotovića. Iako je jednako dobar bio u svakoj ulozi.
Na društvenim mrežama dirljivim rečima od njega se opraštaju kolege a mi prenosimo reči Branislava Lečića, sa kojim je zajedno igrao u Jugoslovesnkom dramskom pozorištiu.
„Još jedan glumac u nizu onih koji odlaze! Glumac koga je znala cela bivša zemlja! Glumac koji je dobar deo svoga zrelog rada ostvario u njegovom i mom Jugoslovenskom dramskom pozorištu! Glumac koga je volela i znala i televizijska publika.
Neko je koga su svi rado primali u svoj dom. Njegov odlazak me podseća da moramo da napravimo svi zajedno, kao društvo, veliki trud da se ništa i niko ne zaboravi. Ne samo on, ne samo glumci nego svi koji su kroz svoj posao ostavili traga u našem društvu i u nama! Možda će nam to sećanje baš zatrebati, možda će to nekog inspirisati. Bekjarev je bio i pedagog u svojim zrelim umetničkim godinama! Uvek sam cenio njegovu strasnu sklonost ka komediji.
Zbogom druže“, napisao je Lečić opraštajući se od velikog glumca!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *