Пилоту позлило, путник приземљио авион

Путник без икаквог летачког искуства успео је да спусти авион на аеродром на Флориди, након што је пилот изгубио свест.

Драматична сцена, која подсећа на нешто што бисте могли да видите у неком холивудском акционом блокбастеру, одиграла се јуче када је контрола лета у јужној Флориди добила позив од човека на једном приватном авиону.

„Озбиљна ситуација је у питању. Пилот је у несвести, а ја немам појма како да управљам авионом“, рекао је неидентификовани путник, преноси Си-Ен-Ен.

Контрола лета је примила његову поруку, а онда почела да одређује његову позицију.

„Примљено. Покушајте да крила држите у равни и полако почните да се спуштате. Лагано гурајте контроле и постепено се спуштајте. Покушајте да пратите обалу, на север или југ како вам више одговара. Сад ћемо да вас лоцирамо“, уследио је одговор.

Мали авион, на којем су била два путника и пилот летео је на висини од око три километра, а контрола лета у Форт Пирсу је успела да га усмери да прати обалу и коначно слети на међународни аеродром у Палм Бичу. Док је слетао на писту, пилоти великих комерцијалних авиона чудили су се шта на писти ради „цесна“.

„Управо сте били сведоци да су два путника спустила авион“, рекли су контролори лета пилоту „Американ ерлајнса“ који се спремао да полети.

„Јесам ли вас добро чуо да су путници спустили авион? Боже. Сјајно изведено“, рекао је пилот.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *