„Knjiga“ posle Sajma pred čitaocima i u dijaspori

Na 64. Međunarodnom sajmu knjiga svoje premijerno predstavljanje imala je knjiga koja se tematski bavi upravo – knjigom. „Pismo i knjiga na tlu Srbije“ autorke dr Marije Vukić, docenta na Visokoj školi za komunikacije nastala je kao rezultat višegodišnjeg istraživačkog rada za doktorsku disertaciju, da bi se pred sam sajam pojavila u izdanju Centra funkcionalne pismenosti Apostrof.
image.pngU vremenu sveopšte dominacije medijsko-tehnološkog i tržišnog koncepta kulture, koji nas sve više udaljava od tradicionalnih kulturnih vrednosti, studija „Pismo i knjiga na tlu Srbije“ nas, ne sporeći nužnost i dobrobiti tehnološkog napretka, podseća na nezamenljivu ulogu knjige kao izvora saznanja, kako u vremenu prošlom tako i u budućnosti koja je pred nama, predstavlja retku, smelu ali i dragocenu pojavu u našoj sredini – ocena je prof.dr Dragana Nikodijevića

Knjiga, najvitalniji nosilac etike i estetike… Stolećima se pitamo: od čega se sastoji gotovo magična tajna knjige? Zašto alhemija knjige ne gubi na svom značaju, uprkos često proklamovanim pretnjama, pogotovo onih iz tehnološkog domena? –  dr Miomir Petrović.

Knjiga će početkom naredne godine biti predstavljena srpskoj dijaspori, najpre u Čikagu, potom i na drugim mestima gde se nalaze brojni Srbi koji žive van matice, najavila je autorka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *