Indijki titula najbolje snajke u Srbiji

Nesvakidašnja manifestacija i ove godine je održana je u Prijepolju. Žitelji grada na Limu birali su najboljeg zeta i najbolju snajku.

-Svi mi iz Beograda smo pobegli u zadnjih par godina u selo ili van zemlje, a ja sma ovde ostavio srce, najiskrenije. Volim da kuvam, volim prijepoljsku rakiju i njihove vrednosti, volim društvo-  priznaje Nikola Adamović i navodi da ga je baš ženino društvo predložilo za najboljeg zeta, jer vide koliko ih voli.

Od prošle godine kako su obnovljeni „Limski darovi“, bira se i najbolja prijepoljska snajka, ove godine titulu je ponela Indijka Mimi Simić.

-Živim u Kolovratu i mnogo mi je dobro ovde, jer ljudi hoće da pomognu i podrže jedni druge, a ja volim takav život i da brinemo jedni o drugima – kaže Mimi koja je osam godina u Prijepolju i ove godine je otvorila kozmetički salon.

Prijepoljci su najboljeg zeta i snajku birali u okviru manifestacije “Limski darovi”, koju su nakon trogodišnje pauze, obnovile tri mlade dame Dragana Terzić, Milena Cmiljanović i Dunja Ćuković.

Na gradskoj plaži kod Novog mosta, nadmetalo se 15 ekipa u spremanju riblje čorbe. Riba se peca isključivo u Limu, a ide u kotliće ekipa koje su odrastale na ovoj reci.

-Imam 35 godina, od toga trideset godina ribarim na Limu, mi čorbu spremamo isključivo od Limske ribe, skobalj, mrena, kečiga, a ostali sastojci su tajna majstora – rekao je Miroslav Milekić iz ekipe „Emancipovane plavuše”.

Žiri je imao težak posao da oceni izgled, miris, ukus. Nijanse su odlučile, ali je jednoglasno najbolje ocenjena čorba ekipe Zentara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *