Tužna foto-priča sa Banije (pogledajte)

Još jedna teška noć je iza stanovnika banijskog kraja. Dok se štete zbrajaju, novi potresi, srećom slabijeg intenziteta, i dalje tresu Petrinju, Sisak, Glinu… Prema preliminarnim podacima, u zadnjih 12 sati najjači je bio u četvrtak u 9:16 sati s 3,8 po Richteru. Noćas je treslo bezbroj puta, s tim da su tri bila iznad tri stupnja.

Brojni stanovnici ostali su bez svog doma. U selo Majske Poljane stigli su prvi kontejneri koji bi trebali poslužiti za privremeni smještaj. U pogođeni kraj došlo je i prvih 80 mobilnih kućica. Pomoć stiže sa svih strana. Toliko je da iz Crvenog križa upozoravaju da se više ne šalju deku i odjeća, jer se nemaju gdje skladištiti, s obzirom na skučene uvjete i veliku vlagu. Ono što svi humanitarci i aktivisti ističu kao nužno su voda, higijenske potrepštine, kontejneri i agregati koji rade. Ovo posljednje valja istaknuti, jer je u četvrtak stigla pošiljka u kojoj je, kako nam kažu ljudi s terena, svaki drugi bio pokvaren, a bez agregata će biti teško izdržati ovu zimu. Dio stanovnika noć je proveo u automobilima, koje bi povremeno upalili.

Dan na Baniji proveo je i nagrađivani fotograf i saradnik Novosti Davor Konjikušić, koji je završio studij snimanja na Akademiji za dramsku umjetnost, gdje zadnjih godina radi kao predavač. Pogledajte galeriju potresnih fotografija ovog vrsnog snimatelja:

Izvor: Novosti.hr

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *