Хиљаде људи на српском весељу на Флориди

Ни изузетно хладан дан није спречио неколико хиљада гостију да дођу на црквено имање Цркве Светог Ђорђа у Клирвотер, на Флориду и присуствују једном од највећих српских Фестивала у Америци. Високу температуру је погигао и одржавао српски музички састав из Канаде „Паганини бенд“ посебно када је засвирао српско коло у које се ухватило и старо и младо.
Домаћини су се потрудили да посетиоце почасте српским традиционалним специјалитетима и ђаконијама, од сарме до палачинки. Наравно, окретали су се ражњеви, пржили ћевапи, куvала кафа… Српска етно соба је била изузетно посећена, овај пут и због предавања професора Михајла Правице о Николи Тесли.
У културно-забавном програму учествовала су фолклорна друштва „Ђурђевак“ из Клирвотера, „Милунка Савић“ из Норт Порта, „Српска круна“ из Орланда, „Српски бисер“ из Ст. Петерсбурга, те ученици Балетске академије из Сент Петерсбурга.
Међу двадесетак излагача на штандовима најпосећенији је био штанб Ер Сербијe, компаније која је ове године кроз спонзорство финаниирала путовање бизнис каласом и седмодневни боравак за двоје у Србији. Роберту Милићу из Тампе се посрећило да буде извучен из бубња као сретни путник за Србију. Фестивал je уз богат програм настављен и данас.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *