Гради се градски трг у Великој Плани

Министар за државну управу и локалну самоуправу Александар Мартиновић приликом посете овој поморавској општини обећао финасијску помоћ за градњу градског трга

Министар за државну управу и локалну самоуправу Александар Мартиновић посетио је Велику Плану, где је са општинским руководством разговарао о раду локалне самоуправе и пројектима које је у овој поморавској општини финансирало и финансира ово министарство.

Данашња посета наставак је успешне сарадње између Велике Плане и Министарства за државну управу и локалну самоуправу.  Средствима Министарства реконструисана је оронула Вила Клефиш, која је након обнове постала Градска кућа, у којој се дешавају најважнији догађаји у локалној самоуправи. Од венчања, преко сусрета са грађанима, до пријема званичних делегација.

Министарство је финансирало реконструкцију рушевне зграде некадашњег катастра, у којој је изграђена и опремљена савремена сала Скупштине општине, са пет канцеларија.

Приводе се крају радови на реконструкцији градске пијаце, који ће, како је данас речено, бити завршени овог месеца. Овај поморавски град ће добити једну од најлепших градских пијаца у Србији.

Министар Мартиновић је обећао да ће Министарство државне управе и локалне самоуправе финансирати изградњу градског трга у Великој Плани, у градском парку, испред Центра за културу Масука. Вредност пројекта је око 19 милиона динара, од чега ће Влада Србије обезбедити 15 милиона а Општина четири милиона.

-Велика Плана је општина у чији развој је Влада Србије уложила значајна средства, али и општина која је сва добијена средства искористила у складу са одобреним пројектима. Због тога ће влада наставити са улагањем у вашу општину. Ово је крај добрих српских домаћина, који поштују своју државу и због тога се држава према њему односила и односиће се са посебном пажњом  – рекао је министар Мартиновић.

Председник Скупштине општине Велика Плана и народни посланик Душан Марић каже да су он и његови сарадници веома задовољни данашњом посетом.

-Без обзира на отежане околности у којима се Србија и њена влада налазе због рата у Украјини, министар Мартиновић је обећао да ће учинити све што је у његовој надлежности да држава помогне пројекте са којима смо се кандидовали код тог министарства. Од тих  пројеката најважнији је изградња градског трга – каже Марић.

На крају посете Великој Плани, министар Мартиновић је посетио манастир Копорин и винарију Радовановић.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *