Filmu Željka Mirkovića prva nagrada u Americi

Dokumentarni film Vojničke ljubavi zauvek, reditelja Željka Mirkovića, rađen u produkciji VFC Zastava Film i Optimistic film, osvojio je nove nangrade u posdlenjih 7 dana. Upravo su pristigle vesti sa Great Lakes International Film Festival u SAD, gde film nagrađen za najbolji dugometražni dokumentarni film.

Prethodno film je osvojio Silver Award na Hollywood Gold Award Film Festival, Los Angeles, USA, zatim Nagradu žirija u Milanu na Milan Gold Award Film Festival, Milan, Italy.

Film je već osvojio Grand Prix na Festivalu Zlatna Buklija u Srbiji, nagradu za  Najbolji dokumentarni film u Turskoj, na Best Istanbul Film Festival, Najbolju režiju u Londonu, na Festivalu London Movie Awards i Nagradu žirija u New Yorku, na New York Movie Awards film festivalu.

Dokumentarni film Vojničke ljubavi zauvek predstavlja vanvremenska priču
o traganju za ljubavlju i smislom života, ispričanu kroz svedočanstva istih junaka, mladih vojnika
pre 20 godina i danas.

Ne postoji Pravo vreme za Ljubav. Ne postoji Pravo vreme za Porodicu. Pravo vreme, ono se ne čeka. Pravo vreme… ono neće doći …
Pravo vreme …zavisi od nas…

… Pravo vreme… je uvek tu…

Samo slobodno

Zaplovi i naći ćeš ga.”

Pogledajte trejler:

-Pre 20 godina nakon završenih osnovnih studija filmske i tv režije, posle osnovne obuke vojni rok sam nastavio u Zastava filmu. Ubrzo smo producirali intimni dokumentarni film “Vojničke ljubavi”. To je bila vanvremenska priča o mojim prijateljima sa kojima sa služio prvi deo vojnog roka. To su bili mladići sa različitim sudbinama, iz različitih krajeva tadašnje Jugoslavije, neposredno nakon bombardovanja 1999. Ovi mladići su tada na jedinstven način preživljavali svoje ljubavne priče i maštali o budućnosti. Dvadeset i više godina kasnije, odlučio sam da potražim te momke sa kojima sam svojevremeno delio vojnički hleb i sa kojima smo napravili film “Vojničke Ljubavi” i da napravimo priču o njima i njihovim vrednostima danas , posle toliko vremena -priča reditelj, dr Željko Mirković, kako je došao na ideju da snimi film.

Producent, direktor VFC Zastava filma, pukovnik Goran Ikonić, kaže da je Vojno filmski centar „Zastava film“ ponosan na činjenicu da je film „Vojničke ljubavi zauvek“ nagrađen na festivalu u Istanbulu.

-To je priča o ljubavi i porodici koje čine temelj i predstavljaju univerzalnu vrednost svakog društva. Ova filmska kuća 74 godine proizvodi filmska dela koje su pobrala mnogobrojna međunarodna priznanja posebno u ranijem periodu umetničkog stvaralaštva tako da ovo priznanje vraća Zastava film na stare staze uspeha što mu daje i poseban značaj – ističe Ikonić.

Produkcija: VFC Zastava film, Optimistic film

Producenti: Pukovnik Goran Ikonić, Željko Mirković

Reditelj i scenarista: Željko Mirković

Direktor fotografije: Žarko Pekez

Kompozitor: Dejan Ilijić

Montažer: Pavle Nikić

Trajanje: 54 min.

Zeljko Mirkovic, PhD
film director/producer
CEO, Optimistic film
www.optimisticfilm.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *